U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Opvoeden is plezier maken en corrigeren

Opvoeden is plezier maken en corrigeren

Geschreven door Elenea

We leven in een tijd waarin (bijna) alles mag en in ieder geval alles kan…… We maken één groot feest van de jeugd van onze kinderen, maar slaan we daar niet in door? Het lezen over opvoeden is vaak een goede manier om je zelf te herkennen en te corrigeren.
Ik heb genoten van “LINDA. Het opvoedboek“. Het leest snel en ontspannen, geeft herkenning, maakt je aan het lachen en zorgt ervoor dat je soms beschaamd in de spiegel moet kijken. Wat willen we het goed doen en wat maken we er vaak een zootje van. In het boek met de beste opvoedverhalen, waarin zelfspot de rode draad is, nemen onder meer Saskia Noort, Corine Koole, Jossine Modderman en Sylvia Witteman zichzelf en andere ouders op de hak.
Want zeg zelf: verwende aapjes voeden we op, die tot hun twaalfde bij papa en mama in bed slapen, eindeloos om glaasjes cola zeuren en de juf terroriseren.
Hier het boek bestellen.

  • Als we nou eens ophielden met tutten dan zou het resultaat wel eens kunnen zijn dat kinderen weer zwijgen als volwassenen aan het woord zijn, lekker buiten spelen en op tijd naar bed gaan. Heel normaal en nog gezond ook.

Fragment
‘Een kwaal doet het ook altijd goed: zo is vijfjarige Dexter geen jeugddelinquent in spe, maar heeft hij volgens paps en mams ADHD en slechte vriendjes. Dat hij tegen andere kleuters “kill, kill, kill, I wanna kill you” roept, is slechts een gevolg van zijn hoogbegaafdheid: hij spreekt al uitstekend Engels. Het komt niet bij zijn ouders op dat hun opvoeding weleens met het gedrag van hun kind te maken zou kunnen hebben.’ UIT: VADER SLAAT JUF

  • …. zet krijsende kleuters even apart om tot zichzelf te komen en corrigeer bijdehante pubers. Ouders neem het recht in eigen hand en verlos de samenleving van een generatie onopgevoede, narcistische sociopaten.
    Ouders neem de macht over !!!!!!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com