U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Origineel Sinterklaascadeau is een popart geschenk

Origineel Sinterklaascadeau is een popart geschenk

Geschreven door Elenea

Zie ginds komt de stoom boot uit Spanje weer aan. Sinterklaas is weer onderweg en we zitten allemaal vol spanning te wachten. Maar waar komt hij eigenlijk vandaag? Spanje hoor ik je al roepen, maar is dit eigenlijk wel zo? Zullen we de geschiedenis van Sinterklaas een bekijken.

Het begon allemaal met Sint Nicolaas, een bisschop van Myra. Over zijn leven is weinig bekend maar na zijn overlijden op 6 december deden verhalen de ronde, dat hij wonderen had verricht en werd hierdoor heilig verklaard.
Sint-Nicolaas werd de beschermheilige van zeelieden, handelsreizigers, kinderen, dieven, pandjesbazen, maagden en prostituees. Zijn graf in een voor hem gebouwde kerk in Myra werd een bedevaartsoord voor duizenden reizigers.
In 1087 dreigden de Turken Myra te veroveren. In christelijk West-Europa wilde men de overblijfselen van de heilige niet in hun ‘heidense’ handen laten vallen. Zeelui uit de Zuid-Italiaanse stad Bari voeren in het geheim naar Myra en roofden de beenderen van Sint-Nicolaas. In Bari werd Sint-Nicolaas herbegraven in een speciaal gebouwde kathedraal. Zijn overblijfselen liggen daar tot de dag van vandaag.
Van 1503 tot diep in de achttiende eeuw was Bari in de handen van de Spanjaarden, hierdoor was Sint Nicolaas Spaans voor een lange tijd.
Nadat Sint Nicolaas zijn rustplek had gevonden in Bari werd hij meer en meer bekend over heel Europa. Dat hij beschermheilige van zeelieden en kooplieden was, werkte dit in de hand.
De feestdag van Sint-Nicolaas werd in Nederland eerst met kerkelijke plechtigheden gevierd. Maar na mate de tijd verliep werd het feest aangepast en werd de sfeer minder rooms. Hij werd voor alle religieuze stromingen acceptabel als gulle gever. Sint-Nicolaas was Sinterklaas geworden.

Sinterklaas een gulle gever die cadeautjes rond brengt aan alle kinderen die goed zijn geweest. En hier komt altijd de vraag wat zal Sinterklaas nu eens schenken……
Om weer leuke en originele geschenken te bedenken dat is niet makkelijk, daarom kan personal-art dit voor je doen.
Personal-art.nl maakt de leukste pop-art geschenken zodat zij jouw geschiedenis kunnen vereeuwigen in een origineel Sinterklaas cadeau:

 Nienke

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com