U bevindt zich hier: Home » eropuit » Tijdens kerstvakantie is dierentuin Artis elke avond open

Tijdens kerstvakantie is dierentuin Artis elke avond open

Geschreven door Elenea

Een geweldig initiatief en de kids zullen dat super spannend vinden. Dierentuin Artis in Amsterdam beleeft tijdens de winter in 2013 een primeur: NATURA ARTIS MAGISTRA. Voor het eerst is Artis tijdens de kerstvakantie elke dag geopend tot 20.00 uur. Normaal is Artis onverlicht. Het is er dan vanaf het vallen van de avond pikkedonker. Wie tijdens de kerstvakantie Artis bezoekt, stapt een andere wereld in. Artis blijft donker, maar er is een speciaal lichtpad ontworpen die bezoekers leidt langs allerlei bijzondere, spannende en geheime Artis-plekjes die op subtiele wijze zijn uitgelicht.

Het lichtpad leidt de bezoekers langs enkele van de 28 monumenten die Artis telt. Zo gaat de route langs de bibliotheek, waar de correspondentie tussen Artis en Darwin ligt bewaart. Ook de oudste eik van Amsterdam is uitgelicht. En wat is eigenlijk het verhaal achter de boeddha die in 1870 aan Artis zijn geschonken? Deze en vele andere bijzondere Artis-plekken zijn tijdens de Winteravonden zachtjes verlicht. Bezoekers kunnen natuurlijk ook een kijkje nemen bij de dieren, die zich klaarmaken voor de nacht.

Stamppotten, oliebollen en chocolademelk
Tijdens de Winteravonden zijn oer-Hollandse stamppotten, oliebollen, warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. Zo blijft iedereen lekker warm tijdens het wandelen door Artis. Op kerstavond treedt een kerstkoor op in Artis. Op www.artis.nl/winteravonden lees je meer over deze bijzondere avonden in Artis.

De Winteravonden zijn van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari 2012.
LET OP : Artis is op 31 december vanaf 16.00 uur gesloten.

Met de Winteravonden sluit Artis aan bij het Amsterdam Light Festival, een cultureel festival dat de stad en haar bijzondere plekken in de schijnwerpers zet.

Het kerstkoor treedt op onder de 9-meter hoge kerstboom bij het Gibboneiland. 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com