U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » De beste besparingstips voor je babyuitzet

De beste besparingstips voor je babyuitzet

Geschreven door Elenea

Je bent in blijde verwachting, de eerste weken zijn zelfs alweer achter de rug. Tijd om met de babyuitzet aan de slag te gaan! Je hebt natuurlijk al een mooie kinderwagen en schattige babykleertjes in gedachten.  De prijs is dan wel het laatste waar je aan wilt denken. Toch merkt bijna iedereen de crisis wel in de portemonnee en met de aanschaf van een babyuitzet ben je al snel honderden of zelfs een paar duizend euro verder. Daarom hebben wij de beste besparingstips voor je op een rijtje gezet. Zo verzamel je toch de babyuitzet waar je van droomt, maar dan afgestemd op jouw budget.

Checklist zonder impulsaankopen
Een goede checklist maken is de eerste besparing op je babyuitzet. Door een checklist doe je minder impulsaankopen, omdat je hierdoor precies weet wat je wel nodig hebt en wat eigenlijk gewoon overbodig is. Ook al is dat 10e jurkje in dezelfde maat nog zo leuk, de checklist laat zien dat je hier beter op kunt besparen. Je bepaalt zelf hoeveel stuks je van een bepaald artikel aanschaft, maar besef echter wel dat minder rompertjes minder kosten, maar er wel voor zorgen dat je wasmachine weer veel vaker aan staat. Handige checklisten voor je babyuitzet vind je overal op internet. Vaak zijn ze onderverdeeld in categorieën, zodat je een goed overzicht hebt. Schrap dingen die voor jou niet van toepassing zijn of die je al hebt en voeg eventueel nog wat dingen toe. Zo ben jij klaar voor een goede shopsessie. 

Begin op tijd!
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; begin op tijd! Zorg dat je voor de laatste weken zwangerschap helemaal klaar bent. Het laatste wat je wilt is dat je baby iets vroeger wordt geboren en jij nog de laatste dingen moet aanschaffen. Daarnaast is een zwangerschap al zwaar genoeg, dus zorg dat je de laatste weken stressvrij klaar bent voor de bevalling.

Vroeg beginnen met het sparen van de babyuitzet zorgt ook voor besparing. Hierdoor kun je gebruik maken van goede aanbiedingen, kortingsacties en natuurlijk de zomer- en winteruitverkoop. Koop alvast afgeprijsde kleertjes voor het volgende seizoen. Moeite met het inschatten van maten? Vraag de verkoopster dan om advies. Een bijkomend voordeel van vroeg beginnen is dat jij je uitgebreid kunt oriënteren, rond kunt kijken en navraag kunt doen. Laat de voorpret maar beginnen!

Koop online en tweedehands
Door online de babyuitzet te kopen kun je veel geld besparen. Webshops hebben veel minder kosten dan fysieke winkels, waardoor prijzen bijna altijd lager liggen. Daarnaast heeft het online shoppen van de babyuitzet nog veel meer voordelen. Je hoeft niet telkens de stad in om in kleine delen de babyuitzet bij elkaar te verzamelen. Denk hierbij aan benzinekosten, parkeerkosten of kosten voor het openbaar vervoer die je bespaart. De meeste webshops bieden een uitgebreide service aan. Zo betaal je steeds vaker nauwelijks of geen verzendkosten meer en kun je het artikel gratis of zeer goedkoop retour sturen. Een pakket kan vaak ook afgegeven worden op je werk of bij het postkantoor, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven en de betalingsmogelijkheden zijn enorm breed. Maar het leukste aan online shoppen blijft natuurlijk dat je overal op je gemak kunt rondkijken, terwijl je met je laptop lekker op de bank zit. Uitgebreid oriënteren en alles goed overwegen voordat je een aankoop doet, zorgt ook voor minder miskopen.

Heb je weleens iets tweedehands verkocht of gekocht op internet? Het is helemaal niets om je voor te schamen. Bijna iedereen koopt wel eens iets tweedehands, je kunt er namelijk veel mee besparen en het tuinbroekje of het babybadje worden er echt niet minder leuk door. Snuffel eens rond op marktplaats en je zult zien hoe groot het aanbod is.  Een baby groeit zo hard, dat kleertjes vaak maar een paar keer gedragen of zelfs nog helemaal nieuw zijn. De babyperiode gaat zo snel voorbij, waardoor een wipstoeltje of kinderwagen nog zo goed als nieuw op zolder komen te staan. Het is even goed zoeken, maar er is toch niets leuker dan lekker rondneuzen naar de mooiste spullen voor je baby?

En dan heb je natuurlijk ook nog vrienden, familie en kennissen. Ben jij niet de eerste met een kindje in jouw vriendenkring? Dan zullen je vrienden vast nog dozen vol met babyspullen hebben staan. Vraag eens rond of je van hen iets kunt lenen of over kunt kopen voor een klein bedrag.

Denk aan de toekomst
Ben je in verwachting van jullie eerste kindje of zou je hierna misschien nog een kindje willen? Denk dan aan de toekomst. Een compleet roze babyuitzet is natuurlijk hartstikke schattig, maar niet praktisch. Komt er misschien nog een broertje bij? Dan kun je alle roze rompertjes, roze sokjes en roze mutsjes weer vervangen door blauwe. Koop daarom zoveel mogelijk in neutrale kleuren als wit en beige. Vind je wit en beige te saai? Er zijn genoeg andere kleuren waarmee je een babyuitzet koopt voor zowel een jongetje als een meisje. Denk bijvoorbeeld eens aan paars, groen, oranje, rood, grijs en zilver.

Zou je misschien je babyuitzet weer willen verkopen na de babyperiode? Let dan op wat je koopt. Extreme dingen verkopen natuurlijk minder gemakkelijk dan standaard items. Door het verkopen van de babyuitzet, kun je veel geld besparen en weer nieuwe leuke dingen kopen voor je kind. Dubbel zo handig dus! Op internet verkoop je gemakkelijk een complete babyuitzet, maar je kunt het natuurlijk ook in delen aanbieden.

Kraambezoek en cadeautjes
Kies je voor kraambezoek of een kraamfeest? Of wil je een babyshower geven? Visite brengt altijd een cadeautje mee. Zonde als je alleen pakjes krijgt die je baby nog maar 2 maanden aan kan. Maak daarom een cadeaulijstje voor je kraambezoek. Schrijf op wat je leuk vindt om te krijgen of wat je nog nodig hebt, eventueel met maat en seizoen (zomer of winter) erbij. Hierdoor voorkom je dat je dubbele dingen krijgt en bespaar je zelf op een aantal aankopen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een cadeaubon of envelop als cadeautip te vermelden. Kraambezoek zal dit alleen maar kunnen waarderen, omdat ze niet op zoek hoeven naar een goed cadeau en zeker weten dat jij blij bent met de cadeaubon. Zo kun je precies kopen wat je nog nodig hebt.

Andere moeders om tips en advies vragen kan ook zorgen voor besparingen. Onze besparingstips kunnen natuurlijk altijd worden aangevuld. Heb jij nog meer goede besparingstips die je wilt delen? Laat dan je reactie achter.

Linda

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com