U bevindt zich hier: Home » hobby » Rituals en crea rond mistletoe of maretak

Rituals en crea rond mistletoe of maretak

Geschreven door Elenea

Vroeger geloofden de mensen dat de mistletoe of maretak voor bescherming zorgde Je liet hem het hele jaar hangen en op kerstavond verving je hem door een nieuwe. In deze periode, tussen de dag van het plukken en het vervangen van de nieuwe, mocht de maretak de grond niet raken. Gebeurde dit toch, dan verloor hij zijn kracht. In Scandinavie stond de maretak voor vrede. Als vijanden elkaar ontmoetten in de buurt van de mistletoe hielden zij een wapenstilstand tot de volgende dag. Deze scandinavische gewoonte leidde tot de huidige traditie van het zoenen onder de mistletoe.
Als je het volgens de correcte etiquette wilt doen moet de man telkens als hij een vrouw kust onder de mistletoe een besje plukken. Als het laatste besje is geplukt mag er niet meer gezoend worden onder deze maretak.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com