U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Travelguide met leuke tips voor Dijon

Travelguide met leuke tips voor Dijon

Geschreven door Elenea

Dijon is meer dan alleen mosterd. We weten allemaal waar Abraham de mosterd haalt in Frankrijk: in de stad Dijon. De hoofdstad van de Bourgogne wordt vaak alleen doorkruist op weg naar het zonnige zuiden van Frankrijk! Dommage! De stad is namelijk even ‘hot’ als haar mosterd! Met de volgende tips beleef je Dijon als een echte Bourgondiër!

Bourgondisch Dijon
Eten zoals de lokale bevolking zonder je toerist te voelen? Een menu vol Bourgondische specialiteiten vind je bij restaurant Maison Milliere. De sfeer is bijzonder, want het gebouw stamt uit 1483! Adres: 10 Rue de la Chouette. Ook bijLa Mère Folle kan je aanschuiven voor traditionele gerechten, zoals de beroemde ham met peterselie.
Adres: 102 rue Berbisey

Verken het historische centrum
Met een gids door het historisch centrum van Dijon wandelen is interessant, deze tour op een Segway doen is nog leuker! In een uur zie je onder leiding van een gids alle beroemde plekken van de stad. Je kan er ook voor kiezen om de natuur rond de stad in te trekken op de Segway. De tours starten op verschillende tijdstippen per dag.
Adres: 11 Rue des Forges

Lekker struinen op de markt
In Les Halles, ofwel de markthallen, kun je op zaterdagochtend terecht voor antiek, kleding en sieraden. Gustave Eiffel, geboren en getogen in de Bourgogne, ontwierp deze markthallen lang voordat hij zijn naam verbond aan het meest bekende gebouw in Frankrijk.
Adres: Les Halles / Rue Devant les Halles Champeaux

Jammie! Smakelijke souvenirs shoppen
Nog leuke souvenirs nodig voor het thuisfront? Bij Maille koop je de bekende mosterd in mooie zandstenen potten. Adres: 32 Rue de la Liberté. Ook is de pain d’épices, een soort ontbijtkoek, een lokale specialiteit. In de chique boetiek Mulot & Petitjean kun je deze heerlijke koek kopen.
Adres: 13 Place Bossuet

Gegevens van hotels en restaurants en andere praktische informatie zijn te vinden op: bourgondie-toerisme.com

Fleur

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com