U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Vrouwen kunnen net zo goed klussen als mannen!

Vrouwen kunnen net zo goed klussen als mannen!

Geschreven door Elenea

Hoewel we in een moderne tijd leven bestaat er nog altijd een groot vooroordeel over vrouwen en klussen. Vooral mannen zijn van mening dat allerlei klusjes in huis aan hen besteed zijn en veel vrouwen vinden dat maar wat handig en maken gretig gebruik van de bewijsdrang van hun man. Toch kunnen de meeste kleine klusjes, waar geen fysiek zwaar werk voor nodig is, prima door vrouwen gedaan worden.

Gezond verstand
Allereerst moeten vrouwen zich eens beroepen op hun gezond verstand. Ze moeten zich er alleen maar even toe zetten en over het cliché heenstappen dat alle klussen voor hun vriend of man zijn. Een bewegingsschakelaar monteren voor de lamp bij de achterdeur? Met je hersenen en de gebruiksaanwijzing kom je al een heel eind. Uit Amerikaans onderzoek blijkt zelfs dat kleine klusjes beter door vrouwen uitgevoerd kunnen worden dan door mannen. Dit komt doordat vrouwen veel meer denken volgens een plan, waardoor de klus eerder geklaard is.

Juiste gereedschap
Om een klusje succesvol af te ronden is het belangrijk om er voor te zorgen dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Dat hoeft echt geen uitgebreid assortiment te zijn, want met een hamer, zaag  en een accu boormachine kan je bijna elk karweitje in huis zelfstandig oplossen. Zorg er wel voor dat je genoeg onderdelen, zoals een reservezaag en een gevulde gereedschapskist bij de hand hebt. Soms zul je creatieve oplossingen moeten bedenken en het bij de hand hebben van het juiste gereedschap kan dan erg handig zijn.

Internet
Wil je televisie kijken op de slaapkamer, maar weer je niet hoe je de coaxkabel moet verlengen? Als je even niet meer weet hoe je het moet aanpakken kijk je gewoon op internet. Ze zullen het niet toegeven, maar zo doen mannen het ook. Een slimme vrouw pakt het gelijk goed aan en vermijdt fouten door aan mensen die er verstand van hebben (bijvoorbeeld op een internetforum) te vragen naar de juiste aanpak voordat zij ergens aan beginnen. Dat is geen blijk van technische onkunde, maar van doeltreffendheid. En daar blinken vrouwen volgens het Amerikaanse onderzoek in uit!

Lisa

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com