U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » De leukste kerstmarkten van Nederland

De leukste kerstmarkten van Nederland

Geschreven door Elenea

Hoe kan je beter in de kerstsfeer komen dan een bezoek te brengen aan een leuke kerstmarkt? Vanaf medio december worden overal in Nederland kerstmarkten georganiseerd, dus er is er altijd een bij jou in de buurt. Dit zijn in ieder geval vier klassieke en bijzondere kerstmarkten.

IJsselstein
Deze kerstmarkt is waarschijnlijk de bekendste van Nederland. In de schaduw van de grootste kerstboom ter wereld tref je een groot aantal standjes aan met alle soorten kerst, eindejaars, winter, en feest gerelateerde producten. Ook zijn de dj’s van Q-Music deze weken ter plekke om live verslag te doen. Er staat een enorm groot reuzenrad en voor de kinderen is de ouderwetse draaimolen een hele belevenis. Deze gratis kerstmarkt is ideaal voor een dagje uit met het hele gezin.  Neem een electrische koelbox mee om de drankjes koud te houden, of neem anders een heerlijk glaasje Glühwijn.

Alkmaar
De pleinen en straten rondom de Grote Kerk en het Canadaplein worden de laatste twee weken van december omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdorp. Met veertig mooi versierde houten kraampjes, optredens van kerstkoren en de ouderwetse ijsbaan is dit een ideale plek om met je gezin naartoe te gaan.

Maastricht
Het misschien wel meest sprookjesachtige plein van Nederland, het Vrijthof, is in de maand december het toneel van een chique kerstmarkt met leuke kraampjes, diverse activiteiten en natuurlijk optredens van lokale fanfares. Met een ijsbaan van 800 m2, een 60 meter hoog reuzenrad en niet te vergeten verwarmde terrassen is dit de grootste december attractie van Zuid-Nederland. Je kijkt hier je ogen uit dus neem je camera mee met volle batterijen (laad deze op met een batterijlader van Conrad).

Utrecht
Lekker centraal gelegen in het land: de kerstmarkt in Utrecht trekt gedurende de kerstdagen tot en met oudjaar veel leuk publiek met de gezellige kerstsfeer. De markt is gedeeltelijk overdekt en daarnaast is er een uitgebreide kermis en geeft Familiecircus Bavaria dagelijks circus voorstellingen.

Lisa

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com