U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Huizenruil: de slimme manier om op vakantie te gaan

Huizenruil: de slimme manier om op vakantie te gaan

Geschreven door Elenea

De laatste tijd is huizenruil enorm in opkomst. Niet geheel toevallig valt deze trend samen met de huidige economische crisis. Mensen willen toch graag op vakantie, bijvoorbeeld naar een vakantiewoning in Spanje, maar hebben niet meer het geld te besteden dat zij in voorgaande jaren aan zo’n vakantie konden uitgeven. Huizenruil is daarom een creatieve oplossing. Je komt erdoor terecht in echte huizen, huizen midden in een woonbuurt in plaats van op een bungalowpark en het kost je bijna niets. Je moet alleen wel je eigen huis ter beschikking stellen.

In het begin is dat natuurlijk even wennen en voor veel mensen is het een eng gevoel om wildvreemden in jouw huis te laten zitten. Maar goed, ondertussen vertrouwen zij jou en je familie ook in hun huis. Er zijn diverse ruilorganisaties die als tussenpersoon kunnen fungeren. Ook in het extreme geval dat er toch iets niet helemaal goed gaat kunnen zij bemiddelen om tot een oplossing te komen.

Het is natuurlijk wel van belang dat jij zelf iets leuks in de aanbieding hebt. Een appartement op de Amsterdamse gracht doet het altijd goed, maar verwacht niet dat je een loft in het centrum van Barcelona kan ruilen tegen een flatje in een buitenwijk van Zoetermeer. In dat geval zul je je huisje gewoon bij HomeAway moeten huren.

Kirsten

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

G de Bruyn februari 27, 2014 - 6:13 pm

Bent u eigenaar van een tweede huis dan is de website hhtp://www.tweedewoningruil.nl misschien iets voor u.

Dit is een jonge website met een ruilbestand van mensen uit Nederland en België die een tweede woning, appartement of chalet hebben in Europa en die bereid zijn om hun vakantiehuis te ruilen.

Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis.
Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com