Gerelateerde artikelen

  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Insecten prepareren is ook een hobby Insecten prepareren is ook een hobby
  • Tiffany lamp zelf maken met dit gratis ontwerp Tiffany lamp zelf maken met dit gratis ontwerp
  • Speeltje voor de poes punniken Speeltje voor de poes punniken
  • Decoreren met decopatch is decopatchen Decoreren met decopatch is decopatchen
  • Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer
hobby

Huizenruil: de slimme manier om op vakantie te gaan

De laatste tijd is huizenruil enorm in opkomst. Niet geheel toevallig valt deze trend samen met de huidige economische crisis. Mensen willen toch graag op vakantie, bijvoorbeeld naar een vakantiewoning in Spanje, maar hebben niet meer het geld te besteden dat zij in voorgaande jaren aan zo’n vakantie konden uitgeven. Huizenruil is daarom een creatieve oplossing. Je komt erdoor terecht in echte huizen, huizen midden in een woonbuurt in plaats van op een bungalowpark en het kost je bijna niets. Je moet alleen wel je eigen huis ter beschikking stellen.

In het begin is dat natuurlijk even wennen en voor veel mensen is het een eng gevoel om wildvreemden in jouw huis te laten zitten. Maar goed, ondertussen vertrouwen zij jou en je familie ook in hun huis. Er zijn diverse ruilorganisaties die als tussenpersoon kunnen fungeren. Ook in het extreme geval dat er toch iets niet helemaal goed gaat kunnen zij bemiddelen om tot een oplossing te komen.

Het is natuurlijk wel van belang dat jij zelf iets leuks in de aanbieding hebt. Een appartement op de Amsterdamse gracht doet het altijd goed, maar verwacht niet dat je een loft in het centrum van Barcelona kan ruilen tegen een flatje in een buitenwijk van Zoetermeer. In dat geval zul je je huisje gewoon bij HomeAway moeten huren.

Kirsten