U bevindt zich hier: Home » eropuit » Kerstvakantie, met kinderen naar museum en/of theater

Kerstvakantie, met kinderen naar museum en/of theater

Geschreven door Elenea

BRON: tulsapac.com/events

Ook in de theaters is er weer veel te doen tijdens de kerstvakantie. Hieronder een greep uit het aanbod:  

 • Van 1 t/m 6 januari 2013 organiseert Podium Mozaïek in het Erasmuspark, Amsterdam : Winter WESTwaARTS 2+
  Een winters warm kinderspektakel in het Erasmuspark in Amsterdam West voor kinderen vanaf 2 jaar en hun families. Ze kunnen genieten van allerlei vrolijke, ontroerende en spannende voorstellingen en verschillende creatieve en leuke activiteiten, zoals het maken van vogelhuisjes, vetbolletjes en het versieren van heuse winterpiñata’s. Kortom, vervelen in de Kerstvakantie is geen optie met winter WESTwaARTS in de buurt! Toegang is gratis.
 • Het volledige kerstverhaal op een bijzondere manier uitgebeeld.
  Deze gezinsvriendelijke expositie in het tropenmuseumjunior.nl is gebaseerd op een van origine Zwitserse religieuze kunstvorm. Kenmerkend voor deze ‘Figuren’ is, dat zij geen ogen, oren, mond of neus hebben. Toch zijn ze zeker niet expressieloos. Integendeel. Want door de buigzaamheid van armen, handen, voeten en benen, kunnen ze elke emotie uitdrukken. De kerstgroep – bestaande uit 57 Biblische Figuren in een fraai decor – is t/m 13 januari te bezichtigen.
  Het museum is – naast de gebruikelijke openingsdagen – ook 24 december, beide Kerstdagen en 31 december van 12.00-16.00 uur geopend. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Lees hier meer.
 • Kerst is natuurlijk ook Kerstcircus! Ga naar het Wereldkerstcircus in Carré,
  Amsterdam! 20 dec t/m 6 jan 2013
  Het Wereldkerstcircus viert dit jaar van 20 december t/m 6 januari 2013 het 125 jarig jubileum van dit mooiste circuspaleis van Europa met het meest bekroonde programma dat men sinds 1887 kon zien.
 • Vanaf 9 dec overal in het land! Theater Terra, Os en Ezel 6+
  Os & Ezel is een kerstmusical voor het hele gezin van Theater Terra, bekend van Kikker, Kleine Ezel en Dolfje Weerwolfje. Een ontroerende versie van het mooiste kerstverhaal dat de wereld kent. Wat gebeurde er nou eigenlijk die kerstnacht tweeduizend jaar geleden? We kennen allemaal het verhaal van de geboorte van het kerstkind. Maar niemand heeft de Os en de Ezel ooit gevraagd om hun versie te geven van wat er die nacht is gebeurd. Klik voor de speellijst op theaterterra.nl/os-ezel/info-tickets
 • Kerst met Dirk Scheele. Kom naar Warme handen koude voeten 2+
  In Warme handen, koude voeten zingt Dirk Scheele onder de kerstboom prachtige decemberliedjes over Kerstmis, de winter, verkouden worden, en warme handen en koude voeten. Samen met zijn buurmeisje gaat Dirk de kerstboom op een bijzondere manier versieren. En als het gaat sneeuwen, wordt er volop sneeuwballen gegooid. Maar wat blijkt nu? De kerstman heeft ineens een dagje vrij genomen en wil samen met Dirk en de kinderen in de zaal muziek maken. Nou Kerstman, laat maar eens wat horen!
 • Tropenmuseum Junior, Amsterdam
  MixMax Brasil, voor kinderen vanaf 6 jaar en hun families!
  In de kerstvakantie staat er een kerstboom van oude cd’s op het plein van MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior. Tropenmuseum Junior volgt hierin het voorbeeld van de stad Recife waar de tentoonstelling over gaat. Deze stad wordt ook jaarlijks in het licht gezet met upcycle kerstversiering. De bezoekers maken upcycle kerstversieringen van afvalmateriaal. Zo groeit de boom van cd’s die door een kunstenaar is gemaakt. Na een bezoek aan MixMax Brasil kijk je voorgoed anders naar afval. En je doet originele ideeën op voor de kerstboom thuis.

Meer informatie bij cultuurvoorkinderen.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com