U bevindt zich hier: Home » eropuit » Filmtip "Matterhorn" is een bijzondere film over een ongewone ontmoeting

Filmtip "Matterhorn" is een bijzondere film over een ongewone ontmoeting

Geschreven door Elenea

Matterhorn, het regiedebuut van Diederik Ebbinge, o.a. bekend van De Vliegende Panters, is een Nederlandse film en speelt zich af in een klein dorpje waar ogenschijnlijk niets gebeurt… Tot een nieuwe bewoner stof doet opwaaien. De gevolgen zijn ingrijpend. De Nederlandse talentvolle acteurs Ton Kas en René van ’t Hof spelen de hoofdrollen in deze ontroerende tragikomedie.

Matterhorn gaat over Fred (Ton Kas), een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling (René van ’t Hof) die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen.
Vanaf 7 februari 2013 verschijnt Matterhorn op het witte doek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UbEqW7t-D7o[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com