U bevindt zich hier: Home » moeders » Eeuwenoude traditie terug in moderne interieurs

Eeuwenoude traditie terug in moderne interieurs

Geschreven door Elenea

In het verleden kwam je ze vooral tegen in bruine kroegen en traditionele huiskamers. Tegenwoordig stelen Perzische tapijten de show in moderne en eigentijdse interieurs. De handgeknoopte tapijten uit Perzië – het huidige Iran – ademen eeuwenoude traditie en zijn echte sfeermakers. Bovendien bieden de wollen tapijten warmte in de koude winter.

Weet je dat je bij IKEA terecht kan voor een grote keuze uit Perzische tapijten.
Perzische tapijten zijn vloerkleden met een verhaal. Ieder tapijt is handgeweven door vakkundige handwerklieden en daardoor uniek. De tekeningen in het tapijt vertellen iets over de streek of familie waar het vloerkleed vandaan komt. De namen van de tapijten verwijzen vaak naar de stad of streek waar het gemaakt is.

Van Kelim Gasghai, tot Hamadan, Belutch en Gabbeh. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Zo staan de Hamadan tapijten bekend om hun kleurrijke en primitieve motieven en bevatten de Gabbeh kleden patronen uit het dagelijks leven van de nomaden, zoals geiten, kamelen en honden.

Slijtvast en vuilafstotend
Perzische tapijten zijn in twee groepen in te delen. De gladde geweven Kelims – zonder pool – en de geknoopte kleden met open pool. De kleurrijke tapijten hebben niet alleen een prachtige authentieke uitstraling, maar zijn ook slijtvast en vuilafstotend door het gebruik van 100% wol. De tapijten voelen zacht aan je voeten en zijn geluiddempend.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com