U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Citytrippen in Istanbul

Citytrippen in Istanbul

Geschreven door Elenea

Wanneer je een stedentrip maakt naar Istanbul kom je ogen en oren tekort. In deze bruisende stad zijn vele bijzondere gebouwen te zien, maar ook gerechten te proeven vanwege de unieke ligging tussen Azië en Europa.

Het culturele verschil is goed te zien bij de Galatatoren, die uittorent boven de hippe wijk Beyoğlu. Er ontstaat zo een interessant evenwicht tussen oud en nieuw. Het uitzicht boven de top is spectaculair en zeer de moeite waard. Tip: bezoek de toren vlak voor sluitingstijd. Bij zonsondergang is het uitzicht nog mooier. Bovendien is het balkon erg smal en is het later op de dag minder druk.

Een andere wereld onder de grond
Al wandelende door Istanbul vallen de populaire bezienswaardigheden direct op. De Hagia Sophia, de prachtige Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis vallen direct in het oog. De Yerebatan Saray (Basilica Cisterne) echter niet. Deze bezienswaardigheid ligt namelijk onder de grond! Deze bijzondere plek werd tussen 532 en 542 aangelegd als wateropslagplaats voor het paleis, door de Byzantijnse keizer Justinianus. Wanneer je de ruimte binnenkomt lijkt het net alsof je in een andere wereld stapt. De ruimte is 143 bij 65 meter en ongeveer 9 meter hoog. In de ruimte staan 336 zuilen. Boven het water zijn loopbruggen gebouwd zodat je alles goed kunt bekijken. Bijzonder is dat hier een aantal scènes van de James Bond-film ‘From Russia with Love’ zijn opgenomen.

Proef het echte Istanbul
Wanneer je in Istanbul bent moet je ook zeker de heerlijke lokale gerechten uitproberen. En dat hoeft niet duur te zijn, want het lekkerste eten koop je gewoon op straat. Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen! Vrijwel overal vind je eetstalletjes met lokale lekkernijen. Uiteraard ook de döner kebab die we allemaal kennen.
Maar ook Turkse pizza (lahmacun), bladerdeegbuideltjes met witte kaas (börek) en simit, een soort ontbijtbagel. Proef, geniet en ervaar in Istanbul!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com