U bevindt zich hier: Home » cadeautips » Filmtip: 'Hotel Transsylvanië' is monstersafari voor spannende trip

Filmtip: 'Hotel Transsylvanië' is monstersafari voor spannende trip

Geschreven door Elenea

filmtip Hotel TranssylvaniëOoit gehoord van een monstersafari? Dé tip voor je aankomende vakantie! Vier bijzondere vakantieplaatsen die bekend staan om mysterieuze gebeurtenissen die er plaats zouden vinden. In Hotel Transsylvanië vinden mysterieuze dingen plaats: Dracula heeft een hotel opgestart waar alle monsters naar toe kunnen gaan en waar mensen totaal verboden zijn!

In Hotel Transsylvanië, die vanaf 19 april 2013 uitkomt op DVD, Blu-Ray en Blu-Ray 3D, maken legendes als mummies en Dracula’s en andere monsters de gekste avonturen mee. Hotel Transsylvanië  vertelt het verhaal van Dracula die een vijf-sterren hotelcomplex uitbaat. Het is een plaats waar monsters en hun families zich kunnen uitleven zonder dat er mensen welkom zijn. Naar aanleiding van de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd om dit te vieren. Zijn beste vrienden die opdagen zijn Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Dracula houdt ervan om zijn beste vrienden een goede tijd te bezorgen. In zijn hotel zijn mensen totaal verboden tot er op een dag een mens genaamd Jonathan komt aankloppen. Dit zorgt voor een serie van knotsgekke en grappige avonturen waarin zowel jong als oud mee kan lachen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=teJgUH5iuJk[/youtube]

Iedereen gaat op vakantie om tot rust te komen. De één doet niets liever dan dagen op het strand liggen, terwijl de ander pas echt tot rust komt met een actieve trektocht door de bergen. Maar naast stranden en bergen zijn er nog veel meer toeristische plekken die elk bekend staan om hun eigen bijzonderheden. Zo is Egypte niet alleen beroemd om haar all-inclusive hotels, maar heeft het land een rijke historie aan legendes, farao’s en zelfs mummies.

Loch Ness Clansman Hotel
In Schotland in het stadje Inverness licht het ‘Loch Ness Clansman Hotel’. Dit is het enige hotel dat vlak aan het meer van Loch Ness ligt. Durf jij het aan om op vakantie te gaan naar een hotel dat net naast de woonplaats ligt van het Monster van Loch Ness? Het monster woont er volgens de lokale Schotten al honderden jaren. Er zijn in de loop van de geschiedenis verschillende verschijningen geweest. Er zijn zelfs foto’s van gemaakt.
Bron: Clansman Hotel

Dal der koningen – Luxor
Luxor is een stad in Egypte aan de oevers van de Nijl. De stad is wereldberoemd geworden door de ontdekking van het ‘Dal der koningen’. Een plaats waar alle farao’s werden begraven samen met al hun sieraden en schatten. Toetanchmon is een van de bekendste farao’s die daar gevonden werden dit door de immense stad die er verstopt lag. De mummie van Toetanchamon is vooral bekend geworden door de vloek die rustte op het graf. In totaal zijn er 17 mensen direct en indirect gestorven door de vloek van Toetanchamon. Het is een prachtige, historische plaats die je 3000 jaar terugbrengt in de tijd. Een unieke ervaring in een unieke stad. Er is wel enig gevaar als je het vervloekte graf betreedt. De Egyptenaren geloven dat deze vloek nog steeds actief is.
Bron: Ontdek Arabia

Hotel Everest View
Het Hotel Everest View, is het hoogst gelegen hotel ter wereld. Het hotel ligt in Nepal een land dat grotendeels ligt in de bergen, specifieker het Himalayagebergte. De grootste berg ter wereld ligt daar ook, de Mount Everest. Naast de bergen, de ongerepte natuur en de gastvrije bevolking woont er ook een onvriendelijk wezen. De Yeti, een primaat dat door de lokale bevolking wordt omschreven als een schuw maar gevaarlijk beest. Volgens de legendes heeft het beest een overweldigende lichaamsgeur die je van meters afstand kunt ruiken.
Bron: Hotel Everest View

Dracula’s Castle
Dracula’s kasteel ligt in Transsylvanië, een regio in Roemenië. Deze burcht is door de Roemenen ook bekend als Bran’s Castle. Dit magnifieke bouwwerkzelf is nu een prachtig museum over de streek en zijn geschiedenis. Vanuit de torens kan je de hele regio bekijken, wat een prachtige omgeving. In deze buurt heeft Dracula zelf ook gewoond en geregeerd. In het kasteel heeft hij zelf nooit gewoond maar het biedt wel een mooie weergave van de tijd waarin hij leefde. Zoals de geschiedenis het zegt was zijn echte naam Vlad en was hij een gruwelijke graaf die de regio terroriseerde. In zijn laatste levensjaren was hij drie maanden opgesloten in Bran Castle. Als je een echte fan bent van legendes, moet je dit kasteel zeker bezoeken. Het Bran Castle is een echte aanrader als je van historische bouwwerken houdt met een tikkeltje mysterie. Zelfs voor de kleintjes onder ons is Dracula bijzonder.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com