U bevindt zich hier: Home » kind en media » Open Dag Conservatorium met muziek voor kleuters en basisschoolkinderen

Open Dag Conservatorium met muziek voor kleuters en basisschoolkinderen

Geschreven door Elenea

flyer_2013_pi_bleed_Page_1Op zaterdag 20 april 2013 is de eerste Open Dag op het Koninklijk Conservatorium met programma’s PI: Muziek voor kleuters en BASIS: Blaasinstrumenten voor Basisschoolkinderen.
Surf dus voor informatie in de volgende jaren naar de website  www.koncon.nl

De Open Dag is opgedeeld in twee delen:

  • In de ochtend kunnen van 09.30 tot 12.30 uur kleuters en hun ouders terecht bij de Open Dag voor PI: Muziek voor Kleuters
  • Van 13.00 tot 15.30 kunnen 8-jarigen en hun ouders alles te weten komen over de instrumenten en de lessen die in het BASIS-programma worden aangeboden.

PI is een muziekprogramma voor kleuters van vijf en zes jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. Tijdens de lesprogramma’s leren ze in een groep van maximaal vier kinderen op hun gehoor een muziekinstrument te bespelen. In de grote groepsles wordt gewerkt aan brede muzikale ontwikkeling: zingen, bewegen op muziek, componeren en improviseren. Pas als ze het materiaal, de liedjes en muzikale spelletjes beheersen, gaan de kinderen die toepassen op hun instrument.

flyer_2013_basis_bleed_Page_1In september 2013 gaat BASIS van start, een nieuw muziekprogramma voor kinderen in de basisschool (8 jaar en ouder). BASIS vindt plaats op dinsdagmiddag. In BASIS leren kinderen een blaasinstrument bespelen op hun gehoor en in een groep. BASIS wordt gevormd door het klassieke blaaskwintet: fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. De kinderen spelen van meet af aan samen in deze combinatie.

Tijdens de Open Dag krijgen kinderen en ouders de mogelijkheid om lessen bij te wonen en instrumenten uit te proberen.
Voor meer informatie en het programma van de Open Dag én algemene informatie over de muziekprogramma’s:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com