U bevindt zich hier: Home » eropuit » Spelen in de natuur op tiengemeten

Spelen in de natuur op tiengemeten

Geschreven door Elenea

dagje uit in de natuur op tiengemetenEen dagje uit en genieten met het gezin op een eilandje in Nederland. Ja, dat  kan op het natuureiland Tiengemeten. Dit is een speelterrein midden in de natuur, zonder plastic of ijzeren speeltoestellen.
Speelnatuur Tiengemeten is 4,5 hectare ongerepte natuur waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Klimmen en klauteren, kikkers tellen, moddertaarten maken en pootje baden. Of hutten en vlotten bouwen met natuurlijke materialen. Door tunnels tijgeren en dwalen in het doolhof.
Voor de allerkleinsten is Ukkie-eiland waar zij heerlijk kunnen spelen op de zandbanken, flauwe oevers en in ondiepe beekjes. Vanaf het beschutte houten paviljoen kunnen (groot)ouders goed toezicht houden terwijl hun kroost door het ploeterbeekje waadt of spettert in de schildpadfontein.

spelen in de natuur op tiengemetenDouches, toiletten en de snoepkiosk zijn er vlakbij. En na een dagje vol avontuur en met een blos op de wangen kunnen kinderen hun buikjes vullen in het nieuwe pannenkoekenrestaurant de Hélène-hoeve.
Wat wil je nog meer?

Meer informatie over een onvergetelijk dagje uit bij natuurmonumenten.nl/tiengemeten

“Op eiland Tiengemeten kunnen kinderen zelfs hun verjaardag vieren! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen 6 tot 12 vriendjes meebrengen. Ze krijgen een korte excursie met uitleg over het eiland waarna ze worstjes boven een vuurtje mogen roosteren. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze : het maken van een vogelnestkastje, vogelvoederhuisje of natuurlijk schilderij. En dan met de pont weer naar het vasteland, een mooie afsluiter van een feestelijke middag in de natuur.”

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com