U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Een snelle zomer home make over

Een snelle zomer home make over

Geschreven door Elenea
kamer restylen

BRON: media-cache-ec3.pinimg.com

Eindelijk is het zover: de wolken zijn verdwenen en de zon schijnt op volle kracht: de zomer staat voor de deur. Nog heel even kunnen we genieten van de laatste mooie lente dagen voor de langste dag van het jaar: 21 juni. Daarna begint de zomer en die wil je natuurlijk ook in huis halen!

Tijd besparen
Veel mensen denken bij een home make over aan een groot project dat maanden in beslag neemt. Er zijn zelfs mensen die er een hypotheek voor aanvragen en meteen een stuk van het huis verbouwen. Maar het kan veel simpeler. Vaak kom je met de juiste accessoires aan een heel eind!

De kracht van planten
Als je de zomer in huis wilt halen, dan kun je dat het makkelijkst doen met een paar leuke planten. Wat je in steeds meer woontijdschriften ziet zijn woonkamers waar een paar grote planten in staan. In de tuincentra zie je ook steeds vaker minibomen staan, die goed in een pot te houden zijn. Deze kun je goed in een kale hoek neerzetten. Heb je niet zoveel plek? Kies dan voor een mooie hangplant die je van een hoek van een kast af laat groeien.

Lichte kleuren
In de zomer wil je graag dat je kamer een frisse look heeft. Het was een tijdje een trend om één muur in een donkere kleur te schilderen. Deze kun je snel een lichte tint geven door er een groot en licht schilderij op te hangen of voor een lichte muursticker te kiezen. Hierdoor wordt de aandacht getrokken naar het lichte item en niet naar de donkere kleur van de muur. Vervang de donkere winter gordijnen ook voor een paar licht gekleurde gordijnen. Deze kleine veranderingen maken vaak al een enorm verschil.

Ruik de zomer
Geur heeft een sterk effect op ons. Als we iets ruiken denken we soms terug aan hele specifieke momenten. In verschillende winkels zoals de Kruidvat, V&D en de Action zijn verschillende huisparfums te verkrijgen. Deze verspreiden een heerlijke geur door het huis. Zeker lavendel is een geur die goed bij de zomer past door zijn warme, maar toch frisse geur.

 

Miranda

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com