U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » 50 jaar ruimtevaart tentoonstelling

50 jaar ruimtevaart tentoonstelling

Geschreven door Elenea
André Kuipers en Generaal Charlie Duke (foto: Wim IJzendoorn)

André Kuipers en Generaal Charlie Duke (foto: Wim IJzendoorn)

De astronauten André Kuipers en General Charlie Duke, de jongste man ooit op de maan. hebben de tentoonstelling geopend. De reizende expositie over 50 jaar ruimtevaartgeschiedenis is zeven maanden lang te zien bij Jaarbeurs Utrecht. 

Op de tentoonstelling beleef je de geschiedenis van de ruimtevaart al wandelend tussen de sterren en met authentieke objecten van onder andere de Apollo-missies. Op een oppervlakte van bijna 4.000 m² zijn meer dan 300 originele objecten en replica’s uit de ruimtevaartgeschiedenis te zien die vaak nog niet eerder zijn vertoond. Zoals ruimtecapsules, raketmotoren, ruimtepakken, een maanauto, telescopen, satellieten en de neus van de spaceshuttle. Het is een unieke tentoonstelling voor jong en oud. Naast het educatieve element kan de bezoeker de ruimtevaarthistorie en ontwikkelingen daadwerkelijk beleven.
Voor meer info over de tentoonstelling: zie ahumanadventure.nl

Dutch Dimensions
In de galerij ‘Dutch Dimensions’ ontdek je hoe belangrijk Nederland is voor de internationale ruimtevaart, nu en straks. 100 extra objecten, animaties en films laten zien aan dat Nederland toonaangevend is in het ontwikkelen en maken van wetenschappelijke instrumenten, satelliet- en raketonderdelen en hoe belangrijk dat is voor ons dagelijks leven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com