U bevindt zich hier: Home » eropuit » Truckstar festival in Assen is groots transportevenement

Truckstar festival in Assen is groots transportevenement

Geschreven door Elenea

truckstar festivalVrachtwagenchauffeur is een fantastisch bijzonder beroep. Tijdens het twee dagen durende Truckstar Festival in Assen in eind juli, is te zien waarom de Nederlandse chauffeurswereld zo bijzonder is. Op meer dan één miljoen vierkante meter staan meer dan tweeduizend vrachtwagens te glimmen. Waarmee het Truckstar Festival verreweg het grootste transportevenement in Europa is.Nederland is van oudsher een transportland. Nederlandse chauffeurs kwamen en komen nog door heel Europa. Maar die rol staat onder druk door de openstelling van de Europese grenzen. En ook binnen Nederland ziet de vrachtwagenchauffeur zijn werk in toenemende mate overgenomen worden door goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa. Die rijden veelal illegaal in Nederland en worden niet conform de Nederlandse cao betaald, waardoor er sprake is van oneerlijke concurrentie. Op het Truckstar Festival is te zien waarom de Nederlandse politiek zich hard moet maken om de positie van Nederland als transportland te beschermen.Leuk voor iedereen
Het Truckstar Festival is veel meer dan alleen een tweedaags feest voor chauffeurs of truckliefhebbers. Ook als je niet werkzaam bent in het transport, is het een ontzettend leuk evenement. Er komen vele duizenden dagjesmensen op af. De afgelopen jaren kwamen er, verdeeld over de twee dagen, 60.000 bezoekers, een aantal dat ook dit jaar wordt verwacht.

Twee dagen vol spektakel
Op beide dagen is er een boordevol programma voor de hoofdtribune. Vertrouwde elementen als de caravanraces, uiteraard met een truck ervoor, de decibellencontest (welke truck maakt het meeste geluid?) en de racetrucks krijgen gezelschap van FMX4ever, een stuntshow met motoren. Spektakel en herrie verzekerd!

Internationale kunstwerken
Het internationale karakter van het Truckstar Festival blijkt uit de vele buitenlandse showtrucks die op de paddock te bewonderen zijn. De vrachtwagens komen uit heel Europa en zijn vaak schitterend gespoten. Kunstwerken op zich. De eigenaars van de buitenlandse vrachtwagens hopen dat hun wagen in Assen verkozen wordt tot mooiste showtruck van Europa.

De nieuwste modellen
Het totale festivalterrein beslaat een oppervlakte van ruim 1,3 miljoen vierkante meter. Het hart daarvan wordt gevormd door het beursplein. De economische crisis laat zijn sporen in alle sectoren van de economie na, de transportwereld is daarop geen uitzondering. Toch is Truckstar erin geslaagd om de grote Europese truckmerken naar het festival te halen, waaronder DAF, Volvo, Scania, Mercedes en Renault. Diverse nieuwe modellen zijn voor het publiek voor het eerst te bewonderen in Assen. Ook veel andere in het transport werkzame bedrijven presenteren er hun producten. Er is ook een gezellige chauffeursbraderie en kermis.

Mooiste Truck van Nederland
Een jaarlijks hoogtepunt is de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. De lezers van Truckstar hebben 27 finalisten geselecteerd in diverse soorten transport. Een vakjury bepaalt tijdens het festival welke vrachtwagen de grote winnaar is en de eretitel Mooiste Truck van Nederland 2013 mag voeren.

Spetterende Hollandse Avond
Het Truckstar Festival is ook méér dan alleen vrachtwagens. Op zaterdag is er de Hollandse Avond, een groots muziekfestijn, met een prachtige vuurwerkshow als afsluiting. Artiesten die optreden zijn onder meer Mooi Wark, Henk Wijngaard en Django Wagner. De slotartiest is niemand minder dan Jannes.

Openingstijden
Het Truckstar Festivalterrein ligt pal aan de A28 (afslag Assen-Zuid). De openingstijden van het Truckstar Festival zijn op zaterdag van 09.00 uur tot 23.30 uur en op zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van het TT Circuit Assen tijdens de beide festivaldagen vanaf 08.00 uur. Kijk voor de juiste data en meer informatie op www.truckstar.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com