U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Ontdek het echte Barcelona!

Ontdek het echte Barcelona!

Geschreven door Elenea

Barcelona_BikesAls mensen aan Barcelona denken, dan denken ze al gauw aan Gaudí en de Sagrada Familia en de La Rambla. Als je voor het eerst een stedentrip maakt naar deze Spaanse stad, dan zijn dit de plekken die je uiteraard gezien moet hebben, maar gelukkig heeft Barcelona veel meer te bieden dan alleen de grote toeristische trekpleisters.

De wijk Gràcia
Een van de reden dat mensen graag een stedentrip naar Barcelona maken, is omdat zij nieuwe wijkjes willen ontdekken. Gràcia is een van die wijken waar je nog het echte Barcelona kunt proeven. Dit is een plek ver weg van alle toeristen. Hier kun je kennismaken met de echte bewoners van Barcelona en hun heerlijke cuisine proeven in kleine restaurantjes.

Vrouwelijke musea
Dat vrouwen gek zijn op chocola en schoenen weet eigenlijk iedereen. In Barcelona zitten zij dan ook helemaal op hun plek in het Xocolat en het Calçat museum. Bij het eerste museum neem je een duik in de geschiedenis van de chocolade. Het tweede museum staat in het teken van schoenen, schoenen en nog meer schoenen. Dit zijn twee musea die veel meer te bieden hebben dan alleen geschiedenis, want hier krijg je ook een kijkje in de toekomst van de chocolade en de voeten fashion.

Barcelona by bike
Je kunt natuurlijk een van de vele toeristenbussen nemen om de stad te ontdekken, maar het is veel leuker om op de fiets te stappen. Je kunt een fiets huren of meegaan met een gids. In Barcelona zijn er verschillende organisaties die fietstochten door de stad organiseren en je kunt zelfs een rondleiding krijgen van een Nederlandse gids!

Een stukje Nederland
Wanneer je in het buitenland bent, is het soms leuk om een stukje van Nederland te zien. In Barcelona kun je sinds een jaar naar het Hennep museum. Dit museum is van dezelfde man als wie ooit het wietmuseum in Amsterdam had. Wiet is verboden in Spanje. Dit museum gaat daarom ook vooral over het gebruik van hennep door de eeuwen heen.

Lianne

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com