U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Een origineel kinderfeest binnen het budget

Een origineel kinderfeest binnen het budget

Geschreven door Elenea
BRON: wallpapergang.com

BRON: wallpapergang.com

Jouw kind kijkt al weken uit naar het kinderfeest. Niet gek, want cadeaus krijgen, de hele dag in het middelpunt staan en leuke dingen doen met veel vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk ook hartstikke leuk voor een kind. Echter kijk je er als ouder iets anders tegenaan. Ieder jaar is het weer een uitdaging om alles te regelen. Het kinderfeest moet hét feest van het jaar worden, het moet origineler zijn dan zwemmen of bowlen en natuurlijk moet je rekening houden met het budget.

Indoor skiën met een groepje van 5 is gaaf, maar vaak is het veel leuker als er meer kinderen uitgenodigd kunnen worden. Het maakt dan niet uit dat de activiteit wat goedkoper is, kinderen vermaken zich to­­ch wel. Wij geven je tips om het kinderfeest met kleine dingen origineel te maken.

Stickers 2Creatief met stickers
Hoe oud je kind ook is, stickers blijven altijd leuk. Op stickers.nl zijn veel voorbeelden te zien van de mogelijkheden van stickers, waardoor je inspiratie op kunt doen. Met stickers kun je bijvoorbeeld een heel thema laten terugkomen in het kinderfeest. Blijven jullie thuis om te koken, knutselen of spelletjes te doen? Dan zijn raamstickers en deurstickers bijvoorbeeld erg leuk om het hele huis origineel mee te versieren. Stickers kunnen ook als afscheidscadeautje worden meegegeven op een leuk stickervel of stickers kunnen gebruikt worden tijdens de spellen of het knutselen. Zo kun je jouw kinderfeest zo origineel maken als je zelf wilt.
Stickers 1Bijvoorbeeld met leuke raamstickers, muurstickers of vloerstickers

Thuisbioscoop
Met een hele groep kinderen naar de bioscoop gaan is een kostbare activiteit voor een kinderfeest. Een zelfgemaakte thuisbioscoop is dan de ideale oplossing en net zo leuk! Je hoeft geen vervoer te regelen en ieder extra kind kost nauwelijks meer geld, waardoor er veel vriendjes en vriendinnetjes kunnen komen. Misschien heb je zelf al een grote tv, of huur anders een beamer. Grote kussens op de grond maken het helemaal knus, dim het licht wat het helemaal spannend maakt en zorg natuurlijk voor cola met popcorn!

KnutselenGezellig knutselen
Gezellig knutselen is nog steeds leuk. Als kinderen bij alle andere kinderfeestjes tegenwoordig gaan skiën, naar het pretpark of de dierentuin gaan, dan is een keer thuis knutselen juist eens wat anders. ­Zorg dat er verschillende dingen geknutseld kunnen worden, zodat de kinderen kunnen kiezen en eventueel nog wat extra’s kunnen maken als ze klaar zijn. Kinderen die niets te doen hebben wil je immers niet in huis hebben. Op internet staan veel knutsel voorbeelden om inspiratie op te doen.

Pyjamafeest
Een pyjamafeest is een kinderfeest waar kinderen het vaak nog het hele jaar over hebben. Eigenlijk is het heel simpel en budgetvriendelijk, alleen je zult zelf waarschijnlijk wat slaap tekortkomen. Kinderen komen pas in de avond en in pyjama gaan ze eten, film kijken of spelletjes doen en natuurlijk heel weinig slapen. Uiteraard moet er wel voldoende ruimte zijn om een pyjamafeest te kunnen organiseren. Zorg ’s morgens dat er een lekker ontbijt klaar staat en vervolgens gaan de kinderen weer naar huis. Een budgetvriendelijk kinderfeest, maar een hele mooie herinnering voor de kinderen.

Hoe zorg jij dat het kinderfeest van jouw kind origineel wordt en toch budgetvriendelijk blijft?

Sander

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com