U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Tips tuinieren met de kinderen

Tips tuinieren met de kinderen

Geschreven door Elenea

Tuinieren met de kinderen is altijd leuk, maar waar begin je mee en wat is goed bij te houden. Het valt en staat natuurlijk wel met aandacht en liefde voor de natuur. Is jouw (klein)kind een echte tuinder in de dop, dan is het boekje De groene Hemel, kindertuinen leuk om kado te doen.
Onder de afbeelding alvast enkele leuke tips om aan de slag te gaan :

  • In het voorjaar koop je een zak tuingrond en kiest met de kinderen in het tuincentrum leuke zaadjes en plantjes uit. Let daarbij op de hoogte, bloeitijd en zon of schaduwplant. Het is natuurlijk het leukste dat de bloemen na elkaar gaan bloeien en als ze tegelijk bloeien de laagste plantjes vooraan staan.
    De zaadjes kan je in potten laten ontkiemen en later in de tuin zetten. Planten doe je natuurlijk als er geen nachtvorst meer is.
    Afrikaantjes, margrieten, vlijtige liesjes en viooltjes zijn perfecte zaadjes om mee te beginnen.
  • Laat de kinderen de (beschilderde) planten potjes vullen met de tuinaarde en zet daar de plantenstekjes in of het zaaigoed. Direct water geven en regelmatig water blijven geven !!!!
  • Maak in de tuin een hoekje vrij voor een kindertuin. Bedenk met de kinderen van tevoren waar je de bloemenplantjes het beste kan plaatsen. In de zon of in de schaduw.
  • Haal houten roerstokjes in de verfwinkel en schrijf daarop wat je geplant hebt en duw die op de juiste plaats in de aarde.
  • Strooi je de zaadjes direct in een bedje of in geultjes in de tuin, bedek ze dan met een dun laagje grond en geef direct een scheutje water. Zijn ze groot genoeg en staan ze te dicht bij elkaar, verplant ze dan naar een gunstiger plekje.

IDEE: Je kan de kinderen de planten potjes laten beschilderen met acrylverf. Geef ze eerst twee dunne basis lagen acrylverf en goed laten drogen. Daarna kunnen de kinderen er allerlei figuren op schilderen met acrylverf in allerlei kleuren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com