U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Vrouwen klussen en tips gebruik accuboormachine

Vrouwen klussen en tips gebruik accuboormachine

Geschreven door Elenea

vrouwen klussenVrouwen klussen in huis, je komt er niet omheen. Het scharnier van de deur is kapot, je wilt een nieuwe boekenplank maken of je wilt je tv aan de muur bevestigen. Allemaal klusjes die wel eens moeten gebeuren in huis. Vroeger waren dit de klusjes die door de man werden gedaan in huis. Maar een moderne vrouw staat haar mannetje en kan zelf ook prima overweg met een accuboormachine en allerhande ander gereedschap. Mochten er toch nog problemen zijn dan hebben we hier een aantal tips voor het gebruik van een accuboormachine.

Vrouwen klussen tips accuboormachine.

Boren in hout
Ga je in hout boren? Zorg dan dat je een houtboortje gebruikt. Deze hebben een scherp centerpunt zodat je zeer precies kan boren. Wil je een wat groter gat boren? Dan kun je ook gebruik maken van een speedboor. Deze zijn tot 38mm verkrijgbaar. Wil je een echt groter gat maken? Maak dan gebruik van een gatenzaag. Deze kan op je accuboormachine worden gezet en boort (of zaagt) een perfect rond gat.
Om bijvoorbeeld schroeven netjes in het hout te laten verzinken gebruik je een verzink boor. Hiermee maak je een verzonken putje dat er voor zorgt dat je schroef netjes wegvalt in het hout.

Boren in steen of beton
Ga je in steen of beton boren, zorg dan dat je steen- of betonboortjes gebruikt. Kijk ook goed of je accuboormachine beschikt over een klopboor stand. Met deze stand en het juiste boortje boor je eenvoudig een gat in beton. Als je boor deze functie heeft zit er waarschijnlijk een duidelijke schakelaar op zodat je van stand kunt wisselen. Betonboortjes zijn op de punt voorzien van een hardmetalen plaatje dat speciaal is bedoeld voor klopboren. Let er op dat je tijdens het klopboren regelmatig even stopt met boren en de boor laat afkoelen. Je mag de boor niet met water koelen, daar word de boor broos van. Voor zachtere stenen als baksteen of wandtegels kunnen gewone steenboortjes worden gebruikt zonder de boor in klopboorstand te zetten.

Boren in metaal
Ga je in zachte metalen zoals koper of aluminium boren? Dan kun je prima uit de voeten met een normaal metaalboortje. Ga je in hardmetalen boren zoals staal? Let er dan op of de aanduiding HSS op het boortje vermeld staat. Dit staat voor een zwaardere kwaliteit die geschikt is voor boren in harde metalen.

Boren in glas
Het kan voorkomen dat je in glas moet boren. Hiervoor bestaan speciale glasboortjes, maar het kan eventueel ook met een normale steenboor. Boor altijd op lage snelheid in glas en zorg ervoor dat de boor kan worden gekoeld met bijvoorbeeld water. -> mag dat nu wel?
Omdat glas een glad oppervlak heeft kan het lastig zijn om op de juiste plaats aan te zetten. Als je zeker wilt weten dat je op de juiste plek gaat boren kun je 2 kruislings geplakte stukjes tape gebruiken om het exacte boorpunt te pakken te krijgen.

Schroeven
Natuurlijk kun je ook schroeven met een accuboormachine. Hiervoor heb je waarschijnlijk een heel aantal bitjes bij je accuboormachine meegeleverd gekregen waarmee je je kruiskop of zaagsnede schroef makkelijk kunt plaatsen. Door de schakelaar op de accuboormachine kun je ook makkelijk schroeven verwijderen.

Heb je nog geen accuboormachine in huis voor al die klusjes die moeten gebeuren of ben je nog op zoek naar ander gereedschap? Kijk dan eens bij Toolnation. Zij hebben een groot assortiment elektrisch gereedschap voor in en om het huis.

Ruth

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Suzanna januari 9, 2021 - 10:34 pm

Hoi, welke accuboormachine heb jij / raad jij aan? Het gaat me vooral om het grip en t gewicht van de boormachine: welke fijn past in onze, normaliter wat kleinere, handen.
En qua klusjes: een schilderijtje in huis, zelf een verticale tuin maken van een pallet, een vogelhuisje maken, etc. Bvd, mvg, Suzanna

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com