U bevindt zich hier: Home » actueel » Ventilator of airco kopen

Ventilator of airco kopen

Geschreven door Elenea

ventilatorVentilator of airco kopen wordt gestimuleerd door de hittegolf. De vraag naar apparaten voor verkoeling is sterk toegenomen. In vergelijking met vorig jaar is er op Kieskeurig.nl ruim twee keer zoveel gezocht naar airco’s en ventilatoren. De vraag was tijdens de warmste periode in juli zelfs groter dan die naar mobiele telefoons en televisies. Dit blijkt uit het bezoekersgedrag op Kieskeurig.nl en een onderzoek over het gebruik van airco’s en ventilatoren onder ruim 500 consumenten.

Airco’s belasten het milieu op verschillende manieren. Allereerst hebben ze veel elektriciteit nodig om de lucht in uw huis te kunnen koelen; bij de productie van elektriciteit komen veel broeikasgassen vrij en dat draagt bij aan klimaatverandering. Verder kost het grondstoffen om een airco te maken, vooral kunststof en metalen. Tot slot zitten er koelmiddelen in airco’s, die vaak HFK’s bevatten. Als die vrijkomen, dragen ze sterk bij aan het broeikaseffect.

Ventilator of airco tips bij milieucentraal.nl

hittegolfBoven de 26 graden 

Hoe hoger de temperatuur, hoe meer consumenten op zoek gaan naar een verkoelingsapparaat. Als het kwik stijgt naar 26 graden is er behoefte aan verkoeling van de airco. Tijdens de hittegolf steeg op 24 juli de vraag naar airco’s en ventilatoren tot een recordhoogte van 30.000 zoekopdrachten op een dag.

Meer dan de helft van de consumenten wil graag een airco kopen, maar de meesten vinden de aanschaf ervan te duur. Toch geeft ruim 60% aan meer dan 300 euro uit te willen geven aan een airco. Een betere nachtrust tijdens warme dagen is de voornaamste reden voor aanschaf. De helft van de consumenten geeft aan slecht te slapen als het te warm is.

Ventilator versus airco 
7 op de 10 consumenten hebben een ventilator in huis, van wie ruim de helft zelfs twee of meer. Een kwart van de consumenten is van mening dat de ventilator te weinig verkoeling biedt en heeft daarom een airco gekocht. 1 op de 4 consumenten heeft de hele dag de airco aanstaan en 30% zet de airco het liefst kouder dan 20 graden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com