U bevindt zich hier: Home » eropuit » Filmtip: 'Borgman' en daarin is niets wat het lijkt

Filmtip: 'Borgman' en daarin is niets wat het lijkt

Geschreven door Elenea
filmtip

filmtipFilmtip is de nieuwe verontrustende film van Alex van Warmerdam, waarin niets is wat het lijkt. Borgman is de eerste Nederlandse film in 38 jaar die is geselecteerd  voor de hoofdcompetitie van het Cannes Film Festival 2013 en daarmee tevens genomineerd voor een Gouden Palm. De sterke cast van de film bestaat uit o.a. Hadewyck Minis, Jan Bijvoet, Jeroen Perceval en Alex van Warmerdam zelf.

Filmtip Borgman – UNIEK met grootste voorpremière 

Op woensdag 28 augustus 2013 kan het Nederlandse publiek overal in land de grote voorpremière bijwonen van de Nederlandse film BORGMAN. Meer dan 140 bioscopen en filmtheaters verspreid door het hele land doen mee aan deze unieke actie. Door de film op één dag te vertonen in tenminste 140 bioscopen en filmtheaters, krijgt BORGMAN de grootste voorpremière ooit in Nederland.

Filmtip ‘Borgman’ en korte beschrijving

Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

filmtip Borgman

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8RHeS82P-k0[/youtube]

Gastbog: Alena

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com