U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » akties / mail en win » Taartenwedstrijd 2013 voor hobbybakkers

Taartenwedstrijd 2013 voor hobbybakkers

Geschreven door Elenea
taartenwedstrijd 2013 winnende taart 2012

taartenwedstrijd 2013
winnende taart 2012

Taartenwedstrijd 2013 is voor de hobbybakkers onder ons. Word jij Taartenkampioen 2013?
Een van de populairste hobby’s van dit moment is taartenbakken. Voor al deze hobbyisten wordt een taartenwedstrijd georganiseerd. In twee categorieën: volwassenen en jeugd, strijd mee om de titel TaartenKampioen 2013 en de daarbij horende leuke prijzen. In de eerste ronde maakt de deelnemer thuis de taart, deskundige juryleden, waaronder patissiers met internationale wedstrijdervaring zullen de taarten beoordelen. Deze  jurering is live te zien voor publiek, het publiek mag tevens mee stemmen voor de Design Award en de finalisten maken de taart nogmaals voor het oog van de jury en publiek.

Ben je niet gezegend met een “gouden stem”? Zal je het nooit ver schoppen bij Idols, X factor of The Voice? Maar ben je wel creatief en vind je het leuk om taarten te bakken? Ga dan de uitdaging aan en doe mee aan TaartenKampioen, de wedstrijd voor hobbybakkers.

Taartenwedtrijd 2013 en programma en afspraken

In de 1e ronde maakt de deelnemer thuis, in  z’n eigen vertrouwde omgeving en in alle rust een taart met als thema: dieren. Op 15 september 22013 worden bij Martin Brood Patisserie Chocolade in Valkenswaard de taarten beoordeeld tijdens de jurering,  live te zien voor deelnemers en publiek.
Op deze manier jureren is een nieuw element, de deelnemers kunnen nu zien dat hun taart wordt aangesneden en geproefd door een vakkundige jury. “De jury zal tijdens het jureren niets los laten maar misschien valt er wel iets van de gezichten af te lezen” verteld Stefan Brugmans, organisator van de wedstrijd. Tijdens de jurering zullen de smaken die de deelnemers hebben gebruikt in de taart, worden medegedeeld aan het publiek en verkrijgt men een kijkje in de binnenkant van de taart. Dit maar ook het uitgebreide juryrapport maakt het óók voor de beginnende hobbybakker interessant, leerzaam en vooral leuk om mee te doen.

Niet alleen het live jureren is nieuw dit jaar. Werd vorig jaar de wedstrijd nog uitgeschreven voor alleen Brabantse hobbybakkers, nu mag iedere hobbybakker meedoen en is er ook een categorie voor de jeugd (8 t/m 14 jaar). Per categorie zal er een Design Award worden uitgereikt. Bij deze prijs telt de smaak niet mee.

De beste drie inzendingen van de volwassenen en de beste drie van de jeugd gaan door naar de finale, twee weken later. Tijdens de finale maken de finalisten de taart opnieuw in de bakkerij van Martin, live te zien voor jury en
publiek. Na de 1e ronde krijgen de finalisten hun juryrapport  terug,  zodat ze de taart in de finale kunnen verbeteren.  Stefan Brugmans: “Natuurlijk is het spannend om in een vreemde omgeving je taart te maken,  maar de finalisten worden goed begeleid en voor het zover is, nog uitgenodigd voor een finalistenbijeenkomst”.

De hoofdprijzen zijn naast de prestigieuze titels TaartenKampioen 2013 en Junior TaartenKampioen 2013, voor de volwassenen een 2 daagse professionele chocolade cursus in de Chocolate Academy en bij de jeugd een gezellige themadag “Fun in de Bakkerij” voor 5 personen. “Naast het feit de prijs in geldwaarde meer is dan het weekendje Parijs van vorig jaar, denken we dat deze prijzen door de deelnemers ook meer worden gewaardeerd, want het heeft allemaal met bakken te maken”.

De jury zal dit jaar o.a. bestaan uit

  • toppatissiers Jacques van Bragt uit Geldrop en Stefan Brugmans van Martin Brood Patisserie Chocolade uit Valkenswaard,
  • bakkerijadviseur Henk van Liempd,
  • executive chefkok Marcel Kleuskens van Golden Tulip Jagershorst,
  • Bart Janssen chocolatier/patissier uit België,
  • verkoopadviseuses van thuisbakartikelen: Wendelien en Rachelle van den Eijnden van de Dommelsche Watermolen.
  • Daarnaast zal dit jaar een van de beste patissiers ter wereld,  vice-wereldkampioen patisserie Ivo Wolters in de jury plaats nemen en halve finalist Matthieu van Lent van het populaire programma “Heel Holland Bakt”.

Inschrijven is mogelijk via www.taartenkampioen.nl
Deelname kost € 5,00.
Nieuws over de wedstrijd lees je ook via twitter: @taartenkampioen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com