Voor de vegetarische pasta kies je een pasta die jij lekker vindt en je bereidt de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Meng de pasta met pesto, gedroogde tomaatjes op olie, courgette en parmezaanse kaas.
That’s it!
Benodigdheden vegetarische pasta
500gr pasta, 150gram in kleine stukjes gesneden gedroogde tomaatjes op olie, 2 flinke eetlepels groene pesto, 1 grote courgette in blokjes gesneden en gegrild.
Bestrooi het rijkelijk met vers geraspte parmezaanse kaas en
gril er kleine Roma-tomaatjes bij besprenkelt met olijfolie en balsamico azijn, peper en zout.
Of maak er honingtomaten bij
TIPS
500 gram pasta is voldoende voor 4 personen voldoende zijn.
De kooktijd is rond de 8 minuten en is afhankelijk van jouw voorkeur,wat op de verpakking vermeld staat en de een zal iets meer “beet” willen hebben dan de ander.
Kook de pasta in ruim water en een half theelepeltje zout.
Zodra het water kookt, doe je de pasta er bij.
Even roeren, anders plakt de pasta aan elkaar en aan de bodem vast. Geen deksel op de pan en om de paar minuten voorzichtig doorroeren.
Doe de gare pasta in een vergiet en spoel de pasta af met heet water om plakken te voorkomen.
Doe de nog vochtige pasta terug in de pan.
1 reactie
Zo zie je maar weer, koken met Karin is de leukste hobby van de hele wereld 😉