U bevindt zich hier: Home » eropuit » Papieren kunstwerken van kranthout en restmaterialen

Papieren kunstwerken van kranthout en restmaterialen

Geschreven door Elenea
Maureen Ngoc

Maureen Ngoc

Papieren kunstwerken gemaakt door kunstenaars die door het hergebruik van papier en karton nieuwe technieken ontdekken. Ook de restmaterialen worden weer gebruikt. Het nieuwe materiaal is kranthout, hout gemaakt van kranten, in de mooiste kleuren en structuren.
De tentoonstelling CODA Paper Art laat een dwarsdoorsnede zien van de mogelijkheden van het werken met papier: objecten waarbij de unieke eigenschappen van papier als uitgangspunt worden gebruikt of waarbij papier juist als beelddrager wordt toegepast. De kunstenaars in de tentoonstelling introduceren ons in hun gedachtewereld met inspirerende en verrassende werken.

CODA heeft bij de tentoonstelling een gratis app uitgebracht met (achtergrond)informatie over de kunstenaars en hun werken. Er is zowel een Nederlandse als Engelse versie: wordt de iPad liggend gebruikt, dan krijgt men de Engelse versie; wordt de iPad staand gebruikt, dan verschijnt de Nederlandse versie.
De gratis app CODA Apeldoorn is voorlopig alleen beschikbaar voor iPad en uitsluitend te downloaden in de App Store. Download hier de app.

Papierenkunstwerken van kranthout

De grote bergen kranten- en tijdschriftenafval worden geupcycled tot kranthout. Door laagjes papier samen te persen en te lijmen ontstaat een hout-achtig materiaal. Dit wordt verwerkt tot plankjes en boomstammen en die zijn weer te zagen en te gebruiken voor het maken van meubels en sieraden.

papieren kunstwerken coda paper artBekijk de papieren kunstwerken in het museum Coda in Apeldoorn.

De expositie / tentoonstelling ‘Paper Art’ is te bezoeken tot en met 27 oktober 2013.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com