U bevindt zich hier: Home » kind en media » Digitale media maken en breken je kind

Digitale media maken en breken je kind

Geschreven door Elenea

digitale media maken en breken je kindDigitale media zoals computer, TV kijken, gamen en smartphone beïnvloeden de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van je kind. Zorg dus dat je tegenover al deze digitale media de kinderen ook laat buiten spelen, dagen afspreekt waarop de digitale media uit het zicht is en de kinderen gedwongen worden om met hoofd, voeten en handen andere dingen te doen zoals fietsen, wandelen, naar het strand, sporten en gewoon met vriendjes en vriendinnetjes spelen.
Laat de tiener kinderen niet alles opzoeken via Google, maar laat ze zelf hun verstand en intelligentie gebruiken om dat werkstuk in eigen woorden en teksten samen te stellen met dat wat ze geleerd hebben.

Digitale media en de gevolgen

Hoe jonger de kinderen hoe meer afstand van alle digitale media. Maak afspraken met je kind in de tiener leeftijd, zodat digitale overconsumptie en daarbij behorende slapeloosheid en gedragsproblemen buiten jouw gezin blijven. De angst dat je kind verslaafd aan computers of internet wordt is reëel en vooral jongens zijn daar vatbaar voor. Hoe jonger het kind, hoe ernstiger de bijwerkingen kunnen zijn.
Meer lezen over hoe wij ons verstand kunnen kapotmaken in ‘Digitale Dementie’.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com