U bevindt zich hier: Home » moeders » Seks en moeders, tijd plannen voor elkaar

Seks en moeders, tijd plannen voor elkaar

Geschreven door Elenea
seks en moeders 1

BRON: freebestpictures.blogspot.com

Seks, spontaan en moeder zijn. Hoe doe je dat? Zodra er een kind is, kan spontane seks als passé gezien worden, althans …… voorlopig. In maar liefst één op de drie relaties wordt de seks gepland. Zo blijkt uit een enquête van Kek Mama, hét glossy magazine voor moeders met kinderen tot 12 jaar, dat deze maand haar 5-jarige jubileum viert. De enquête werd gehouden onder 1500 Nederlandse mama’s. Hoe denken zij over hun relatie?

seks en moedersSeks en moeders onderzoek en opmerkelijke uitkomsten

  • 19% van de moeders is binnen hun huidige relatie weleens verliefd geworden op iemand anders, slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner.
  • Negen van de tien vrouwen ergeren zich aan hun man. Meest genoemde redenen: Mijn man is slordig, lui, passief, initiatiefloos, opvliegerig, koppig, onverschillig, laks, egoïstisch, gemakzuchtig, eigenwijs, bot en kortaf.
  • Één op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers.
  • Ouders hebben gemiddeld vier keer per maand ruzie. Maar liefst 3% heeft dagelijks bonje.

Druk bestaan
Psycholoog/onderzoeker Paul van der Meer: ”Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in de huishouding en in de zorg voor de kinderen. En daarbuiten eisen het betaalde werk en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks. De ‘niet-plannende moeder’ lijkt een uitstervend fenomeen.”

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com