U bevindt zich hier: Home » moeders » Pesten, gepest worden en weerbaar maken

Pesten, gepest worden en weerbaar maken

Geschreven door Elenea
BRON: vbshpestniet.blogspot.nl

BRON: vbshpestniet.blogspot.nl

Pesten is van alle tijden. Het aantal kinderen dat op school wordt gepest is nog steeds hoog. 1 op de 6 kinderen wordt nog steeds gepest! Het aantal kinderen dat zelf actief pest zou ook flink naar beneden kunnen. Wij volwassenen moeten dat asociale gedrag sturen, corrigeren en begeleiden.
Vaak durven kinderen er thuis niet over te praten, kinderen voelen zich door het pesten niet meer veilig. Ja, zelfs peuters doen het, zelfs vrij agressief, dus wees er bij en corrigeer !!!!

Pesten, gepest worden en weerbaar maken ?

Pesten is een groepsprobleem. Daarom moet het probleem met de groep worden aangepakt, liever dan proberen het gepeste kind weerbaarder te maken want dat is eigenlijk een klap in zijn gezicht. Het volgen van een sociale vaardigheidstraining is alleen maar zinvol als het kind al jarenlang gepest wordt, of een psychiatrisch probleem heeft, en daardoor bepaalde sociale vaardigheden mist. Bovendien: als er aan het pestgedrag van de pesters en het toekijken door de rest van de klas (de zwijgende middengroep) niets wordt gedaan, is een sociale vaardigheidstraining water naar de zee dragen.
Meer lezen bij ouders.nl/pesten

Pesten, gepest worden en gevolgen

Kinderen die worden gepest hebben vaker last van hoofdpijn, slaapproblemen, buikpijn, bedplassen, vermoeidheid en depressie in vergelijking met kinderen die niet worden gepest. Op scholen die structureel en consequent werken met een anti-pestbeleid is het aantal kinderen dat wordt gepest duidelijk afgenomen. Een bewijs, dat als wij volwassenen er echt mee aan de slag gaan, het wel degelijk kan verbeteren.

Boeken tips en meer :

  1. Het coole kikkerboek
    Dit boek met kwartetspel geeft kinderen tips en adviezen hoe te reageren als je wordt uitgescholden, als je ziet dat een ander kind wordt gepest of hoe je vrienden kunt maken ……
  2. dagboek voor het slapen gaanSlaapklets
    Dagboek om samen met je kind voor het slapen gaan even terug te kijken op de dag. Was het leuk, was het stom, heb je zin in morgen….. ontspannen en lekker slapen.

Pestweb

Bij www.pestweb.nl kunnen kinderen, jongeren, ouders en schoolprofessionals via e-mail, chat en telefoon 0800 28 28 280 (gratis) terecht voor ondersteuning en informatie over (online)pesten en om te bespreken hoe je het pesten kunt aanpakken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com