U bevindt zich hier: Home » eropuit » Verjaardagsfeest en speculaas in bakkerijmuseum

Verjaardagsfeest en speculaas in bakkerijmuseum

Geschreven door Elenea

speculaas feestjes Foto Eva PosthumaVerjaardagsfeest en speculaas in de maanden september, oktober en november 2013 in het Nederlands Bakkerijmuseum. De verjaardagsfeestjes kunnen in principe geboekt worden op woensdag en zaterdag. Wil je met de kinderen op andere dagen in de geschiedenis van speculaas duiken, kan dat in overleg.

Verjaardagsfeest en de spannende geschiedenis van speculaas

De herfst en de wintermaanden zijn in Nederland de maanden van heerlijk gekruide speculaasjes. Dit oud-Hollandse banket kennen we in vele soorten en maten. Het knapperige koekje kan terugzien op een lange geschiedenis waarin Germanen, pausen, opstandelingen, Sinterklaas, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, koekplanken, liefde, de Camera Obscura en een rijwielfabriek een rol speelden.

speculaasfeestje Foto Eva PosthumaSpeculaaspop
Kinderen steken tijdens het kinder- of verjaardagsfeestje natuurlijk vooral zèlf de handen uit de mouwen, getooid in een bakkersschort en een bakkersmuts. Onderdeel van het festijn is namelijk het maken en versieren van een eigen speculaaspop onder leiding van een vakbekwame bakker.

Wat lekkers te drinken en een speurtocht door het museum, maken het programma compleet. De verjaardagsfeestjes zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud en duren circa 1 ½ uur. De speculaasfeestjes kunnen worden geboekt tot en met 4 december.

Praktische informatie
Het Nederlands Bakkerij Museum bevindt zich aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem.
Kijk voor meer inlichtingen op de website: bakkerijmuseum.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com