Gerelateerde artikelen

  • Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel
  • Natvilten doe je met dit recept voor de sop Natvilten doe je met dit recept voor de sop
  • Wecken en conserveren tips en trucs Wecken en conserveren tips en trucs
  • Recept appelstroop maken met rijpe appels Recept appelstroop maken met rijpe appels
  • Recepten met grapefruit gezond en lekker Recepten met grapefruit gezond en lekker
  • Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel

Recept bloemkool soufflé in Römertopf

recept bloemkoolsouffle in roemertopf 1Recept van deze bloemkoolschotel om snel een eenpansgerecht klaar te maken. Het is erg lekker een leuk om met de stenen Römertopf te maken. Met deze manier van koken, in een Römertopf, worden belangrijke vitaminen en voedingstoffen bewaard. Dus gewoon proberen.

Recept benodigdheden (voor 3/4 personen)

1 bloemkool, 150 gram spaghetti (of mie), 125 gram york ham in blokjes, 4 eieren, 350 dl melk, zout en peper, nootmuskaat en Parmezaanse kaas

  1. Dompel de römertopf volledig in het water en laat 10 minuten staan
  2. De bloemkool schoonmaken en koken (15 minuten) en laten uitlekken
  3. Spaghetti (of mie) breken en gaar koken, zoals op de verpakking staat vermeld. Direct afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  4. Leg de ham, de uitgelekte spaghetti en bloemkool in de geweekte römertopf (voorzichtig mengen)
  5. Meng de melk en de eieren en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. Giet dit over de ingrediënten in de römertopf
  7. Bestrooi met parmezaanse kaas en zet met de deksel er op in een koude oven
  8. Zet de oven aan op 200 – 220 graden (65 minuten)

recept bloemkoolsouffle in roemertopf met ham