U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Zwangere vrouwen in Congo helpen veilig bevallen

Zwangere vrouwen in Congo helpen veilig bevallen

Geschreven door Elenea

vrouwen helpen bij veilig bevallenZwangere vrouwen in Congo hebben geen steun aan de gezondheidszorg. Veel ontheemden hebben door geweld, ontoegankelijke wegen en gebrek aan vervoersmiddelen onvoldoende toegang tot medische zorg. Ook de kwaliteit laat te wensen over.

Zwangere vrouwen in Congo veilig helpen bevallen

In Mulamba, een dorp in Zuid-Kivu, is met steun van Stichting Vluchteling een kliniek gebouwd. De uitbreiding van de kliniek met een kraamafdeling is net afgerond. De nieuwe vleugel is gebouwd om vrouwen in dit afgelegen gebied de mogelijkheid te kunnen bieden om veilig te bevallen.

Deze vleugel moet echter nog volledig worden ingericht. Van bedden en lakens, tot een couveuse en medische hulpgoederen. In oktober lanceert Stichting Vluchteling daarom een campagne waarbij bezoekers op www.crowdforcongo.nl persoonlijk bij kunnen dragen aan de inrichting van de kraamkliniek.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com