U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Sexy spaghetti recept en filmtip La vie d’Adèle

Sexy spaghetti recept en filmtip La vie d’Adèle

Geschreven door Elenea

sexy spaghetti

Sexy spaghetti recept om in de juiste sfeer te komen bij de film La vie d’Adèle. Zijn jullie pasta fan? Mijn persoonlijke favoriet is carbonara, maar deze ‘sexy spaghetti’ sla ik zeker niet af! Naar aanleiding van de bioscooprelease van hét liefdesverhaal van het jaar, La vie d’Adèle, toverde topfoodie Charlotte Olthoff (www.Lotkookt.com) haar vertrouwde pastarecept om tot ‘sexy spaghetti’!

la vie d adeleHet gonst van de verhalen rondom de film La Vie D’Adèle. De één noemt het de arthouse film van 2013, de ander noemt deze film het puurste en meest intieme liefdesverhaal van twee jonge vrouwen allertijden. Dit juweel draait in een bioscoop bij jou in de buurt maar om je lust nu al wat op te wekken hierbij een sexy recept. Zonder teveel te spoilen kunnen we je zeggen dat een belangrijke scène zich afspeelt rondom spaghetti. En niet zomaar spaghetti – nee, dit is sexy spaghetti. Watertandend kijk je naar actrice Léa Seydoux (MIDNIGHT IN PARIS, INGLOURIOUS BASTERDS en LES ADIEUX A LA REINE) en de nieuwe ster Adèle Exarchopoulos.

Sexy spaghetti recept

Ingrediënten (voor twee personen)

300 gram rundergehakt
rozemarijn
theelepel gedroogde oregano
6 cream crackers
theelepel grofkorrelige mosterd
een ei
zout en peper
olijfolie
200 gram spaghetti
rucola
anderhalf blik hele tomaten (of cherrytomaatjes in blik)
half pepertje
handvol basilicum
een ui
twee tenen knoflook
parmesaan
balsamico
suiker

  1. Verkruimel de cream crackers, gooi ze met zout, peper, ei, oregano, fijngesneden rozemarijn, mosterd en gehakt in een kom en kneed er kleine balletjes van. Wrijf de ballen in met een beetje olijfolie en bak ze in een pan.
  2. Snij de ui klein en pers de knoflook. Fruit de boel in een pan. Zien de uien glazig, gooi er dan het gesneden pepertje bij en de tomaten uit blik.
  3. Scheur de basilicum en gooi erbij.
  4. Een theelepeltje balsamico erdoor roeren en een schepje suiker naar smaak. Is het te zuur, gooi er nog wat suiker bij.
  5. De saus moet lekker zoet zijn.
  6. Ondertussen heb je de pasta gekookt en zijn de ballen klaar.
  7. Leg de rucola op een bord, pasta erbovenop en de saus.
  8. De ballen leg je er een beetje gezellig in.
  9. Parmesaan erover en om het af te maken een blaadje basilicum.

Heb je ballen over: doe ze met de overgebleven saus in een bakje. Morgen meenemen naar je werk. Behalve als je een salesfunctie hebt, want dan schrik je potentiele klanten af met je knoflookwalm. Ballen werken ook erg goed als je gaat roadtrippen heb ik gemerkt…

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com