U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Babykamer inrichten begint hier

Babykamer inrichten begint hier

Geschreven door Elenea

Babykamer inrichten begint hier. Aan de slag met de babykamer, zeker als je, net als Annemarie, inmiddels al 24 weken zwanger bent. Annemarie is geen “paniekvogel”, maar ze beseft zich wel dat ze aan de slag moet met de babykamer, want tenslotte wil de kraamzorginstelling dat je kamertje op orde is in de 8e maand. Dus nu moet er werkelijk iets gaan gebeuren. Annemarie moet keuzes gaan maken op het gebied van kleuren en  materialen.

Babykamer inrichten, maar hoe begin ik?

Gelukkig was de keuze voor de  meubelen snel gemaakt. Een neutraal, wit babykamertje vonden we bij de Kindercompagnie in Lithoijen. Eindelijk zaten mijn partner en ik op één lijn.

Dus de basis is er, het babybedje is gekocht, evenals een goed matras. We hebben gekozen voor een ruime commode met lades, want het moet ook praktisch zijn. En een bijpassende kast. We hebben even getwijfeld of we toch niet voor een mooie locker zouden gaan, maar de complete set was uiteindelijk toch het rustigst en het mooist. En uiteindelijk maken de accessoires toch de sfeer.

Ons babykamertje’

Ons babykamertje’

En de accessoires, daar loop ik mee vast!

Ondanks dat ik maar al te goed weet dat accessoires ook in een babykamer erg belangrijk zijn, vind ik het erg moeilijk om de juiste keuze te maken. Ik weet dat we een jongetje krijgen en natuurlijk gaan we voor een mooi babydekentje in het ledikantje en mooie babyspullen op de commode. Stoere kleuren met een mix van moderne en oude spullen, dat is wat we willen. Waar hebben jullie voor gekozen en hoe ben je tot die keuze gekomen?

Maar hoe maak ik er nou een mooi geheel van?

Gelukkig heb ik  al goed rondgekeken in verschillende winkels en heb ik inmiddels wel de nodige mooie spullen gezien. Maar past het allemaal wel bij elkaar? Misschien moet ik toch wat meer op het internet gaan speuren voor inspiratie of mezelf laten adviseren door een professioneel adviseur.

Stylingtip

Om toch voor de juiste keuze te gaan, denk ik dat ik eens ga beginnen met een avondje rondneuzen in tijdschriften en er alles uit te scheuren wat me aanspreekt. Op deze manier kan ik in ieder geval mijn moodboard afmaken, zodat ik in ieder geval een duidelijk beeld heb van de sfeer, de stijl en de kleuren die me aanspreken. Een goede voorbereiding om mijn vriend te overtuigen en op een gericht middagje shoppen.

moodboard

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com