U bevindt zich hier: Home » buitenland » Citytrip Berlijn tips en must sees

Citytrip Berlijn tips en must sees

Geschreven door Elenea

070608 Berlijn 069Citytrip naar Berlijn tips zijn handig, als je van plan bent om samen of met het gezin een citytrip te gaan doen in Berlijn. Wat je in ieder geval niet mag vergeten te bezoeken zijn deze bezienswaardigheden, die zich met name richten op de overblijfselen van de oorlog.

Citytrip Berlijn en de overblijfselen van de Berlijnse muur

Het is ongelofelijk maar ooit is dit waar gebeurd. Een muur hakte de stad door twee en het was heel moeilijk om van het ene deel naar het andere deel te komen. Over heel de stad zijn er nog restanten te zien van de Berlijnse muur en wachttorens. Ontdek het verhaal met gidsen of alleen. Op sommige plaatsen waar gidsen u kunnen rondleiden zal u geld moeten betalen, anders kan u gratis folders bekomen en daarop de informatie aflezen.

Egyptisch museum

Het Egyptisch museum is een van de belangrijkste musea in Berlijn. Het is zo belangrijk omdat er degelijk schatten in worden bewaard waaronder de buste van Nefertite. Meer dan 3000 jaar oud, onschatbaar en Duitse archeologen hebben het in 1900 weten op te graven onder heel veel belangstelling.

Slot Charlottenburg

Het kasteel is het grootste kasteel van Berlijn en werd in de 17de eeuw gebouwd. In feite diende het luxeachtige kasteel als tweede verblijf van koning frederik I. Nu dient het vooral als museum waar je in mooie tuinen kunt rondwandelen. Als u van porselein houdt, is het bélvèdere zeker een waardevol bezoekje. Deze villa ligt te midden van het park.

Alexanderplatz

Het plein kunt u voorstellen als een avondje wandelen in Barcelona. Pas als de zon naar onder gaat komen de vele straatartiesten, muziekkanten en noem maar op te voorschijn. Als u er toch bent, wandelt u even naar de bekende Fernseturn. Deze televisietoren ziet u in veel oude films verschijnen.

berlijn2

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com