U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » High fashion met koninklijke allure in film Diana

High fashion met koninklijke allure in film Diana

Geschreven door Elenea

diana de filmHigh fashion met koninklijke allure in film Diana. 16 jaar na haar overlijden zijn de prinses én haar fameuze stijl nog altijd even populair; onlangs werd ze in een Britse poll nog verkozen tot de best geklede royal allertijden. Naomi Watts (die Diana speelt) schittert als de Queen of Hearts in de mooiste creaties. Zelfs favo Di-designer Jacques Azagury verleende zijn medewerking aan de kostuums (lees haute couture) in het biografische drama over de Princess of Wales. Anno 2013 zijn er diverse stijliconen onder de royalties. Reden genoeg om de meest stijlvolle royals onder de loep te nemen!

High fashion met koninklijke allure bekijken

Prinses Marie – Denemarken
Fav label: Prada

Prinses Marie in een prachtige rode Jesper Høvring japon en Ruby Parure oorbellen.
Copyright: Fabsugar.com.au

 

 

 

 

 

 

Prinses Marie draagt een Birgit Hallstein Couture japon en een Bottega Venata clutch.
Copyright: Styleit.com

De Deense prinses prijkt bovenaan menig best-dressed list, vanwege haar klassieke stijl met een moderne twist. De combinatie van prachtige Deense designs en internationale ontwerpers maken van Mary een ware fashion muze. Haar donkere lokken staan erg goed met rode kleuren (framboosrood, kersenrood, wijnrood) en de prinses is dan ook vaak te zien in deze tinten. Haar favoriete ontwerpers zijn Prada en het Deense Malene Birger, bekend om de mix van Scandinavische stijl met een jaren ’50 en ’60 touch en de elegante, effortlessly chic ontwerpen.

Grace Kelly – Monaco
Fav label: Hermès

Grace Kelly met de befaamde Kelly bag van Hermès Birkin
Copyright: Disicouture.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Grace Kelly in de jurk waarin ze een Oscar won: een ontwerp van kostuumontwerpster Edith Head

Copyright: NickVerreos.blogspot.com

Hét rolmodel van elegantie: Prinses Grace van Monaco. Van Hollywood-darling naar royalty, en dat allemaal onberispelijk gekleed. Deze prinses heeft zelfs een Hermès Birkin-tas die naar haar vernoemd is: de Kelly bag. Onder haar favoriete ontwerpers vallen onder andere Christian Dior, Balenciaga, Givenchy en Yves St. Laurent. Ook kostuumdesigners Helen Rose en Edith Head (uit haar Hollywood hoogtijdagen) prijken op het favorietenlijstje van Grace Kelly. Edith Head ontwierp de prachtige jurk die Grace droeg naar de Oscars en Helen Rose ontwierp de iconische bruidsjurk.

Kate Middleton – Verenigd Koninkrijk
Fav label: Alexander McQueen

Kate in Alexander McQueen bij de doop van Prins George

Copyright: Eonline.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wederom in Alexander McQueen op de avondreceptie van haar bruiloft
Copyright: Thebridesdiary.blogspot.nl

Net als Diana is Kate Middleton een waar Engels stijlicoon. En net als bij Diana heeft ook Kate haar stijl pas echt gevonden na een korte  ‘opstartfase’. Hoewel de Duchess of Cambridge haar neus niet ophaalt voor wat Londense ‘high street’ fashion (ze is duidelijk fan van de LK Bennet heels), zijn haar favoriete designers Alexander McQueen, Burberry, Mulberry, Temperley London, Issa en Diane Von Furstenberg.

Koningin Maxima – Nederland
Favo label: Jan Taminiau


De internationaal geroemde Jan Taminiau jurken van de inhuldiging
Copyright: Justskirtsanddresses.blogspot.com

Maxima schittert opnieuw (letterlijk) in een prachtige Jan Taminiau japon
Copyright: Madhattery.royalroundup.com

Onze eigen Maxima heeft duidelijk gevoel voor stijl. Niet alleen ziet ze er altijd prachtig uit, ook heeft ze al laten zien dat ze niet vies is van wat meer gedurfde mode. Uber-favoriete designer Jan Taminiau maakte het inmiddels internationaal bekende postzak-jasje, dat Maxima vervolgens trots droeg naar de opening van de Arnhem Mode Biënnale vier jaar geleden. Dat eerder genoemde bovenaan de favoriete ontwerperslijst staat van de Maxima, werd dit jaar opnieuw bewezen toen Maxima maar liefst twee stunning ontwerpen van de Nederlandse designer droeg naar de inhuldiging van Willem-Alexander. De jurken maakten zoveel indruk, dat ze zelfs zijn genomineerd voor de Dutch Design Awards. Andere favo labels van de Argentijnse beauty zijn Valentino en Natan.

Prinses Diana – Verenigd Koninkrijk
Fav label: Catherine Walker

Sexy en stunning in de ‘Revenge dress’ van ontwerpster Christina Stambolian
Copyright: Instyle.com

Diana’s zwarte Victor Edelstein japon, waarin ze de hele avond met John Travolta danste
Copyright: Abcnews.go.com

De meest stijlvolle royalty allertijden, Diana.
Naomi Watts draagt een aantal van de iconische jurken van de overleden prinses in de film Diana, over haar geheime grote liefde Dr. Hasnat Khan. Diana ontdekte als een van de eersten Jimmy Choo en had sindsdien een grote voorliefde voor de schoenen van deze meester. Hoewel ze zeker niet de eerste was die assymetrische jurken droeg, werd dit wel een beroemde look van Lady Di. De prinses en haar stijl groeide uit tot een icoon. Wie herinnert zich niet de ‘Revenge dress’, de sexy LBD die Diana droeg op de avond dat Charles op nationale televisie toegaf een affaire te hebben met Camilla Parker-Bowles. Naast Catherine Walker (verantwoordelijk voor de meeste jurken van Diana) was de Princess of Wales ook groot fan van Valentino, Versace, John Galliano en Jacques Azagury.

Benieuwd naar hoe Naomi Watts eruitziet als de Queen of Hearts? Bekijk de trailer van Diana, die vanaf 14 november 2013 in de bioscoop draait. In de film zie je het geheime liefdesverhaal tussen Diana en hartchirug Hasnat Khan. Het biografische drama laat de laatste twee jaar van de prinses zien en de ups en downs van hoe een relatie met de beroemdste vrouw ter wereld eruit ziet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zl8Fnhtwrqk[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com