U bevindt zich hier: Home » moeders » Proefjes voor kinderen om thuis te experimenteren

Proefjes voor kinderen om thuis te experimenteren

Geschreven door Elenea

Proefjes voor kinderen om thuis te experimenteren. Bij sommige experimenten moet je als ouder wel even helpen. In het kader van de herfst vind ik de proef regen maken een goed idee. Maar je kan ook kiezen voor bliksem, een camera maken of een vulkaanuitbarsting nabootsen.Op de website proefjes.nl tref je veel leuke proefjes aan die kinderen kunnen doen.

proefjes met kinderenBij expeditionchemistry.nl ontdek je o.a.hoe je makkelijk zelf zeepjes kunt maken of lipgloss met frambozensmaak. Je vindt er handleidingen voor allerlei spannende chemische proefjes. Je kan er ook een geschenkpakket samenstellen. Leuk voor kinderen én grote mensen.

Proefjes voor kinderen en regen maken doe je zo:

1. Maak vijf kleine gaatjes in de metalen deksel.
2. Kook wat water en giet het voorzichtig in het glazen potje.
3. Leg het deksel omgekeerd op de glazen pot; zorg dat de hele opening bedekt is.
4. Leg wat ijsklontjes op de deksel en strooi er wat zou over.
5. Leg op de eerste laag ijsklontjes een tweede laag.
6. Wacht een paar minuten en kijk hoe druppels regen van de deksel in het water vallen.

Uitleg
De stoom van het warme water gaat omhoog, net zoals water verdampt en opstijgt door de warmte van de zon. De ijsklontjes en het zout zijn een soort lage drukgebied, zoals dat heel hoog in de lucht ook voorkomt. In dit lage drukgebied condenseert de stoom en worden er druppels gevormd. De druppels vormen neerslag als ze zwaarder worden dan de lucht. Dat is wat er gebeurt als het regent.

Met dank aan Michel van A. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com