U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Kleuter tot puber tips bij het opvoeden

Kleuter tot puber tips bij het opvoeden

Geschreven door Elenea
BRON: listdose.com

BRON: listdose.com

Kleuter tot puber tips kunnen je helpen bij zaken die je als ouder in de opvoeding tegen komt. Vaak komt het op hetzelfde neer, door ze af te leiden of op te vrolijken.

Kleuter tot puber tips

 • heb je een druk kind, laat het kind dan eerst speelgoed opruimen, voordat hij/zij weer aan iets nieuws begint. Zo leer je je kind overzicht te houden en zich te focussen op datgene waar hij/zij mee bezig is.
  Vermijd zoveel mogelijk extra prikkels tijdens zijn/haar spel door duidelijke grenzen te stellen. Stel de eierweker in wanneer het kind een computerspelletje mag doen. Zodra de wekker afloopt is het tijd om  wat anders te gaan doen.
  Als ouder duidelijk en efficiënt zijn is het advies.
 • humor kan vaak een situatie ontspannen en relativeren en samen lachen versterkt de onderlinge band. Jonge kinderen kan je aan het lachen krijgen door gek te doen. Vanaf de leeftijd van 7 of 8 jaar kan een echte mop ze flink aan het lachen en ontspannen krijgen. Zijn de kinderen ouder, dan is de subtiele humor je kracht.
 • de kans dat een kind thuis vertelt dat hij/zij gepest wordt is niet groot, omdat ze zich ervoor schamen. Blijf als ouder dus alert op signalen die kunnen duiden op pesten, zoals buikpijn, stiller worden, slecht slapen, hoofdpijn, verminderde prestaties op school, ineens geen zin in naar school gaan, etc……
  Kom je erachter dat je kind gepest wordt, steun hem of haar en maak duidelijk dat het pesten niet zijn/haar schuld is. En het allerbelangrijkste, ga SAMEN op zoek naar mogelijke oplossingen.
 • heeft je kind hulp bij het huiswerk nodig? Begrijpt je kind de stof niet oh heeft het iets gemist? Dan is huiswerk.tv een oplossing. Daar staan filmpjes met duidelijke uitleg van vrijwel alle vakken voor zowel leerlingen van het basis- als het voortgezet onderwijs.
 • Heeft je kind verkeerde vrienden of vriendinnen dan werkt verbieden om nog langer met hen om te gaan meestal averechts.
  Advies: toon interesse door bijvoorbeeld de vrienden/vriendinnen thuis uit te nodigen. Dat geeft vertrouwen en je houdt contact met je kind.
  Gaat het echt de verkeerde kant op, dan ben je daarvan op de hoogte en kun je met argumenten ingrijpen. Het zal een strijd geven, maar het contact is gebleven omdat je niet eerder veroordeeld hebt ……..
 • Tien manieren om met een kind om te gaan die zich en public verzet bij listdose.com/10-ways-to-deal-with-a-kid-who-puts-up-show-in-public

ABC huiswerk plan, bekijk de video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7cf7R6p-Ke0[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com