U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe paprika grillen

Hoe paprika grillen

Geschreven door Elenea
BRON: salusi.nl

BRON: salusi.nl

Hoe paprika grillen? Nou zo. Dan worden ze écht lekker, zacht en smaakvol. We kennen allemaal de rode, gele, oranje en groene paprika. En weet je dat er ook witte, paarse, lila, mintkleurige en bruine paprika’s zijn?  Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen  en weinig calorieën. Rode paprika bevat twee maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.
Vaak zitten de paprika’s met drie kleuren in één verpakking, de stoplicht variant = rode, oranje (gele) en groene paprika.
Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Lees meer bij voedingscentrum.nl/paprika

Hoe paprika grillen

  1. Met een dunschiller schil je de rode, groene en/of gele paprika
  2. De zaadlijsten verwijderen en
  3. je snijdt de paprika’s in brede repen
  4. Je verwarmt olijfolie (voor 4 paprika’s 2 dl) tot ± 80 graden (net als bij de oliebollen) en
  5. hierin doe je de paprikarepen, 2 takjes tijm en een gekneusd knoflookteentje en
  6. dit alles bak je zachtjes gedurende 15 minuutjes
  7. Je neemt de paprika’s uit de olie en grilt ze na op de grilplaat onder de grill.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm……..

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com