U bevindt zich hier: Home » eropuit » Overnachten in een echte Italiaanse boerderij

Overnachten in een echte Italiaanse boerderij

Geschreven door Elenea
BRON: flickr.com/photos/paul-wiethoelter

BRON: flickr.com/photos/paul-wiethoelter

Overnachten in een Italiaanse boerderij is het echte Italië ontdekken. Inmiddels is het alweer 2014. De tijd vliegt! Voor de mensen die van de zomer houden is dat een goed teken, want in januari gaan veel mensen weer nadenken over de vakanties. Waar ga jij dit jaar naar toe? Ga je naar een camping of zoek je naar originelere plek om te verblijven?

Italië is een favoriet
Het Gardameer, de heuvels van Toscane en de vele wijngaarden die je door het hele land tegenkomt:  Italië is een prachtig land en daarom ook zo populair onder Nederlandse vakantiegangers. Je kunt twee weken met de kids op een camping gaan staan, maar het is natuurlijk veel leuker om het echte Italië te ontdekken.

Overnachten in een echte Italiaanse boerderij

Eens wat anders
In een echte Toscaanse Agriturismo kunnen kinderen het boerenleven van Italië ontdekken. Een Agriturismo is een Italiaanse boerderij die extra slaapkamers of een huisje voor gasten heeft. Op die manier word je echt een onderdeel van het dagelijkse leven op het Toscaanse platteland. Meestal kun je meewerken op de boerderij. Voor de kinderen is dat leuk en leerzaam. Het is natuurlijk vakantie, dus je kunt je ook gewoon laten verwennen.

Italiaanse wijnboerderijen
Veel Agriturismo’s zijn wijnboerderijen. Hier vind je in de zomer jongeren die een zakcentje willen verdienen en toeristen die willen proeven van de lokale wijn. Bij dit soort boerderijen is het gebruikelijk dat je mee-eet met de eigenaren. Je eet wat de pot schaft en dat is natuurlijk die heerlijke Italiaanse cuisine. En als je geluk hebt, serveren ze wijn uit eigen boombaard.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com