Gerelateerde artikelen

  • Patroon rechte broek en harembroek naaien Patroon rechte broek en harembroek naaien
  • Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes
  • Patroon roos haken met leuke haakpatronen Patroon roos haken met leuke haakpatronen
  • Kop en schotel haakpatroon en werkuitleg Kop en schotel haakpatroon en werkuitleg
  • Apparaatje rozetten maken en leuke tips Apparaatje rozetten maken en leuke tips
  • Simpel snel haakpatroon kindermutsje Simpel snel haakpatroon kindermutsje
hobby

Vierkant en vierkantjes haken

granny vierkant grannies haken

Vierkant haken doe je door een granny te haken. Door veel grannies te haken blaas je met deze bohemienstijl nieuwe stijl in je leven. Het gehaakte patchwork staat jou, de kinderen, de (kinder)slaapkamer, de woonkamer en terras ook fantastisch. Een warme winter poncho, een patchwork powershawl (sjaal), een handtas, kussen of sprei allemaal gemaakt van aan elkaar gehaakte ‘Grannies’. Het basispatroon bestaat uit stokjes en lossen. Je moet dus wel een beetje kunnen haken om de granny te kunnen haken. De meeste mensen zeggen dat het een van de makkelijkste dingen is. Andere mensen zijn het hier niet mee eens en vinden dit moeilijk. Het is gewoon proberen, doorzetten en heb je eenmaal de logica achter het vierkantje door, dan haak je ze uit je hoofd en met heel veel plezier.

Elke dag een vierkantje
Maak van het haken van de grannies een project van 365 dagen, een project dat je elke dag doet. We kennen zo’n project al door bijvoorbeeld iedere dag een gedicht te schrijven, of iedere dag een uil te tekenen. De granny squares zijn hier uitermate geschikt voor. Het kost niet veel tijd om de grannies te maken en het eindresultaat is bevredigend. Vooral wanneer je er uiteindelijk iets blijvends mee maakt, bijvoorbeeld een plaid, kussenhoes of poncho. Na 365 dagen heb je dan een flinke stapel vierkantjes waar je goed mee uit de voeten kan.

Vierkant en grannies haken – haakpatronen

vierkanten grannies haken 1

***

 

vierkanten grannies haken

 

OF MAAK ÉÉN GROTE GRANNY

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lNWB9Wmkfug[/youtube]

 

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?