U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Vierkant en vierkantjes haken

Vierkant en vierkantjes haken

Geschreven door Elenea

granny vierkant grannies haken

Vierkant haken doe je door een granny te haken. Door veel grannies te haken blaas je met deze bohemienstijl nieuwe stijl in je leven. Het gehaakte patchwork staat jou, de kinderen, de (kinder)slaapkamer, de woonkamer en terras ook fantastisch. Een warme winter poncho, een patchwork powershawl (sjaal), een handtas, kussen of sprei allemaal gemaakt van aan elkaar gehaakte ‘Grannies’. Het basispatroon bestaat uit stokjes en lossen. Je moet dus wel een beetje kunnen haken om de granny te kunnen haken. De meeste mensen zeggen dat het een van de makkelijkste dingen is. Andere mensen zijn het hier niet mee eens en vinden dit moeilijk. Het is gewoon proberen, doorzetten en heb je eenmaal de logica achter het vierkantje door, dan haak je ze uit je hoofd en met heel veel plezier.

Elke dag een vierkantje
Maak van het haken van de grannies een project van 365 dagen, een project dat je elke dag doet. We kennen zo’n project al door bijvoorbeeld iedere dag een gedicht te schrijven, of iedere dag een uil te tekenen. De granny squares zijn hier uitermate geschikt voor. Het kost niet veel tijd om de grannies te maken en het eindresultaat is bevredigend. Vooral wanneer je er uiteindelijk iets blijvends mee maakt, bijvoorbeeld een plaid, kussenhoes of poncho. Na 365 dagen heb je dan een flinke stapel vierkantjes waar je goed mee uit de voeten kan.

Vierkant en grannies haken – haakpatronen

vierkanten grannies haken 1

***

 

vierkanten grannies haken

 

OF MAAK ÉÉN GROTE GRANNY

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lNWB9Wmkfug[/youtube]

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Hanny Smith mei 22, 2009 - 11:51 pm

Hallo,

Regelmatig staat er een link naar een patroon,
maar die blijkt dan in het Engels te zijn.
Nu spreek ik best redelijk Engels, maar voor patroontjes
is het toch wel erg lastig.
Deze mooie sprei b.v. die mijn dochter wil gaan maken, is daar niets in het Nederlands van?

Reageer
Elenea mei 23, 2009 - 2:14 pm

@Hanny. Voor gratis uitleg en meerdere gratis patronen in het Nederlands, voor het haken en/of breien van een sprei, deken, plaid, beddensprei e.a. klik op : gratis patroon sprei haken of breien. Onderaan het artikel staan diverse links.

Reageer
Toos Gijsbers augustus 14, 2011 - 10:19 am

Hoi,

Ik heb een vraag, hoe haak je de vierkantjes aan elkaar als je een effe kleur tussen de vierkantjes wilt hebben van ongeveer 1 cm.
Ik wil een vest maken en ook met de effe kleur de onderkant en hals afwerken. Heeft iemand een goed idee voor mij ?
Groetjes Toos

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com