U bevindt zich hier: Home » inspiratie » fotografie allerlei » Tips voor het ontwerpen van je t-shirt

Tips voor het ontwerpen van je t-shirt

Geschreven door Elenea

tips t-shirt ontwerpenTips om een mooi en persoonlijk t-shirt te ontwerpen. Omdat je niet altijd wil lopen in kleding die iedereen al heeft, kun je gemakkelijk een t-shirt (of ander kledingstuk) ontwerpen met een uniek design. Omdat je vaak zowel de voor- als de achterkant en de mouwen kunt laten bedrukken, kun je alle kanten uit. Een t-shirt bedrukken voor jezelf kan leuk zijn omdat je hiermee je persoonlijkheid kunt uitdragen door middel van een voor jou bijzondere tekst of een mooie foto. Ook voor anderen is een bedrukt t-shirt leuk, bijvoorbeeld als cadeau voor een bijzondere dag van je kind(eren), beste vriend(in) of opa / oma. Kleding bedrukken kan voor zowel heren, dames als kinderen en het is zelfs mogelijk sportkleding te laten bedrukken. Hier wat tips om ervoor te zorgen dat kleding zodanig bedrukt wordt dat jij of iemand anders het met veel plezier zult dragen!

 

Tips tekstbedrukking

Als je een t-shirt met tekst wil laten bedrukken, kijk dan tijdens het bestellen of het lettertype goed leesbaar blijft. Bij een te kleine lettergrootte zullen mensen haast met een vergrootglas moeten kijken wat er eigenlijk staat (vooral bij glitterbedrukking), maar anderzijds zijn er ook lettertypes die erg vervormen als je de letters erg groot maakt. Zorg er uiteraard ook voor dat de kleur van de tekstbedrukking niet teveel lijkt op de kleur van de kleding zodat er enig contrast blijft bestaan, maar ook dat de tekstkleur niet erg vloekt met de kleur van de kleding. Om het t-shirt mooi uniform te maken kun je, als je ook een afbeelding wilt afdrukken, een van de kleuren uit de afbeelding laten terugkeren in de tekstkleur. Bij het bedrukken met tekst kun je denken aan een naam, een gezegde of een grappige, ontroerende of inspirerende uitspraak.

 

Bedrukking met afbeelding of foto

Als je een t-shirt (of bijvoorbeeld polo, sweater of capuchontrui) wilt laten bedrukken met een foto of afbeelding, zorg dan allereerst dat deze van voldoende kwaliteit is. Als een afbeelding of foto te weinig pixels heeft, zal de bedrukking onduidelijk en erg korrelig worden. Bewerk de foto eventueel eerst met een grafisch programma om extra opvallend te laten zijn, bijvoorbeeld door middel van een filter over de foto heen die bepaalde delen zwart-wit maakt en andere in kleur houdt, of kies voor sepia of geheel zwart-wit. Let er ook hier weer op dat de kleuren op de afbeelding niet vloeken met de kleur van de kleding. Qua afbeeldingen kun je het zo gek niet bedenken, of je nu een bedrukking wil met een schets die je zelf hebt gemaakt, of met een bijzondere vakantiefoto.

 

Keuze drukkerij

Er zijn online genoeg websites te vinden van kledingdrukkerijen, maar deze werken voornamelijk in opdracht van andere bedrijven en hanteren vaak een minimaal ordergrootte. Kijk daarom eerst of het mogelijk is ook kleding per enkel stuk te bestellen, zonder eventuele extra bijkomende kosten. Kies ook een drukkerij met een goede overzichtelijke ontwerptool, waarin je ontwerp direct zichtbaar is. Zo weet je precies wat je gaat bestellen en bespaar je je de teleurstelling achteraf als het product toch niet helemaal is zoals jij je het had voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com