U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Vader zoon bijzondere filmtips

Vader zoon bijzondere filmtips

Geschreven door Elenea
Bron: youwall.com

Bron: youwall.com

Vader zoon films zijn hét uitje voor deze twee stoere binken. Vaders zijn er in alle soorten en maten : een rolmodel, afwezig, voorbeeldig, ongeïnteresseerd, verheerlijkt of juist overbeschermend. Niet zo gek ook dat de vader-zoon relatie (bijna altijd) garant staat voor een bijzondere film.

In het voor zes Oscars genomineerde Nebraska wordt in melancholisch zwart-wit het unieke en toch pijnlijk herkenbare verhaal verteld over een niet al te betrokken vader en een zoon op zoek naar erkenning. Bruce Dern speelt de rol van zijn leven als de nukkige Woody Grant die denkt dat hij een miljoen heeft gewonnen in een dubieuze loterij. Maar Bruce Dern is niet de enige acteur die een onvergetelijke vader weet neer te zetten. Bekijk hieronder de top vijf van meest indrukwekkende vader-zoon films ooit.

Copyright: Disneyfan.nl

Copyright: Disneyfan.nl
Finding Nemo


Humor en prachtige animatie voeren de boventoon in Finding Nemo. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de moed en het doorzettingsvermogen waarmee Marlin op zoek gaat naar zijn zoon Nemo. De kleine vis Nemo wordt ontvoerd door een duiker, recht onder de neus van zijn overbeschermende vader Marlin vandaan. Wat volgt is een hilarische zoektocht van Marlin naar zijn zoon, waarbij hij zijn angsten weet te overwinnen en de meest kleurrijke personages ontmoet (vegetarische haaien! Surfer dude zeeschilpadden!). Hoewel het er misschien een beetje dik bovenop ligt (het blijft immers een kinderfilm) is de film een mooi voorbeeld van hoe vaders ook nog wat van hun zoons kunnen leren.

Big Fish
Wanneer Ed Bloom op zijn sterfbed ligt, probeert zijn zoon Will erachter te komen wat voor man zijn vader nu eigenlijk was. De extravagante verhalen die Ed altijd vertelde leken te vreemd om waar te zijn. Door alle puzzelstukjes bij elkaar te leggen komt Will erachter wat voor man zijn vader echt was, het goede en het slechte. Big Fish herinnert je aan het ongelofelijke feit dat je vader voor jou nog een heel leven heeft gehad.

Copyright: Popcornreel.com

Copyright: Popcornreel.com
The Pursuit Of Happiness

The Pursuit Of Happiness
Will Smith speelt voor het eerst samen op het witte doek  met zijn zoon Jaden Smith (toen nog schattig) in deze hartverscheurende film. The Pursuit Of Happiness vertelt het waargebeurde verhaal van Christopher Gardner, een vader die door een slechte investering zijn vrouw en zijn inkomsten kwijtraakt en vervolgens dakloos raakt. Hij krijgt echter wel de voogdij over zijn jonge zoontje. De meest indrukwekkende scène uit de film is die waarin Christopher met zijn zoontje overnacht in het toilet van een metrostation en zijn voet tegen de deur houdt om andere bezoekers buiten te sluiten.

The Godfather
Niet voor niets is het een iconische film. In de eerste film zie je het tragische verhaal van de familie Corleone. Vader Vito Corleone, onvergetelijk vertolkt door Marlon Brando, is het hoofd van de familie en de ‘family business’. Zoon Michael (Al Pacino) is de trots van de familie: hij zit bij de marine en heeft niets te maken met de illegale zaken van de Corleones. Helaas moet Vito lijdzaam toezien hoe Michael steeds meer betrokken raakt bij de ruzies en illegale zaken van de familie. Deze klassieker laat zien dat elke vader het beste wil voor zijn zoons, zelfs ‘The Godfather’.

Nebraska
Bruce Dern speelt de rol van zijn leven in Nebraska. De film vertelt het verhaal van een vader en zoon die een bijzondere (en niet geheel vrijwillige) roadtrip maken. Na ontvangst van een brief van een neploterij, denkt de knorrige vader Woody Grant dat hij in één klap rijk is geworden. De ‘prijs’  van één miljoen dollar kan hij ophalen in Lincoln, Nebraska, ruim duizend kilometer van zijn woonplaats. Hij is vastbesloten om zijn fortuin te incasseren – zelfs als het betekent dat hij de afstand te voet moet afleggen. Zijn zoon David voelt zich gedwongen hem te vergezellen. Onderweg stoppen ze in het geboortedorp van Woody, waar familie en oude bekenden al snel hoogte krijgen van hun missie en Woody het gesprek van de dag wordt. De vader-zoon relatie in Nebraska is niet altijd om jaloers op te zijn, maar is juist daarom (soms pijnlijk) herkenbaar. Welke vader-zoon les je van deze film kunt leren kun je zelf ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de Nebraska trailer!

Bekijk onderstaande video van ‘The Pursuit Of Happiness’.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bklNWWoJyzE[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com