U bevindt zich hier: Home » cultureel » Exposities in museum De Kantfabriek

Exposities in museum De Kantfabriek

Geschreven door Elenea

expositie museum de kantfabriekExposities worden regelmatig georganiseerd in Museum De Kantfabriek in Horst. Voorbeeld was de expositie : Fabrie-kantjes. Een kleine maar bijzondere tentoonstelling. Studenten van de afdeling textiel hadden de opdracht gekregen: Maak een speelobject met als uitgangspunt ‘De kanten van Museum de Kantfabriek’.
Het gebruikte kant was dus gemaakt in de kantfabriek in Horst. Het resultaat mag gezien worden! Zeer uiteenlopende en originele voorwerpen waren te bewonderen. Drie kunstenaars toonden hun meest recente werk, die speciaal voor deze expositie gemaakt waren.
De kunstenaars waren:

  • Helmie van de Riet, met werk dat moeilijk onder een noemer te vangen is. Geïnspireerd door talloze dingen maar vooral door het menselijk (vaak vrouwelijk) lichaam. Ze laat nu o.a. een werk zien van 5m x5m x4.5 m met als titel: “Het punniken zit me in het bloed . Zie ook helmievanderiet.tk
  • Herman Coppus. Beeldend kunstenaar met werk dat je, net als kant, licht en transparant kunt noemen.Veel gebruikte materialen zijn glas, folie, metaal en metaaldraad. Ook hij toont werk van groot formaat, letterlijk en figuurlijk. Zie ook hermancoppus.nl
  • Marian de Graaff. Textielontwerpster die zich laat inspireren door textuur en structuren in de natuur. Laat je verrassen door deze boeiende expositie.

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8 in Horst biedt een veelheid aan cursussen en workshops aan.
Zie voor de huidige expositie en alle overige info bij museumdekantfabriek.nl

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9z7ZhP6EBvc[/youtube]

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com