U bevindt zich hier: Home » kinderfeest » Dopen uitleggen aan kinderen

Dopen uitleggen aan kinderen

Geschreven door Elenea
Bron: rkkerkkudelstaart.nl

Bron: rkkerkkudelstaart.nl

Dopen hoort bij geloven en religie. Geloof en religie is een vorm van zingeving of het zoeken naar betekenisvolle verbindingen, waarbij een hogere macht, opperwezen of god centraal staat. Bij de doop wordt de persoon met doopwater overgoten of erin ondergedompeld, en vaak wordt de volgende uitspraak gedaan:  “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest”.

Dopen uitleggen aan kinderen

Afgelopen weekend werd een baby van vrienden van ons gedoopt. Samen met het dochtertje van een kennis ben ik naar de kerk geweest om dit mee te maken. Zelf ben ik vroeger gedoopt maar mijn eigen kinderen zijn dit niet. Dit meisje was dan ook erg geïnteresseerd en wilde van alles weten hierover. Ik moest dan ook wel even flink nadenken over de betekenis van het dopen. En om het dan ook nog eens uit te leggen aan een 7-jarige! Ze heeft het in ieder geval erg naar haar zin gehad bij de kindernevendienst* en vroeg na afloop: “Als je niet in God gelooft, mag je hier dan wel elke week naar toe?”
*Bij een kindernevendienst worden de kinderen op een leuke, afwisselende manier in aanraking gebracht met het geloof. Er wordt dan een brug geslagen tussen wat de Bijbel, als Gods Woord, ons vertelt en de betekenis daarvan in deze wereld. Hierin staat de liefde van God centraal.

Ga je naar de doop van een baby van een kennis, ga dan met je kind zoveel mogelijk voorin de kerk zitten. Leg het kind van tevoren uit dat de baby die gedoopt wordt meestal een mooie jurk aan heeft en dat de dominee (voorganger) een beetje water kiept over het hoofdje van de baby.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com