U bevindt zich hier: Home » moeders » Judo voor kinderen goed of meer agressie

Judo voor kinderen goed of meer agressie

Geschreven door Elenea
Bron: orthokids.org

Bron: orthokids.org

Judo is, dacht ik, dé juiste sport voor jongens (en meisjes), of worden jongens die aan een vechtsport doen gewelddadiger dan hun leeftijdsgenoten die niet een vechtsport beoefenen.
De judobond Nederland denkt daar duidelijk over: “Vechtsporten leveren een hele grote bijdrage in juist het voorkomen van agressie. Het is prachtig om te leren ontdekken dat door alle gevechtsporten een rode draad loopt die te maken heeft met het leren kennen van jezelf, ontwikkelen van een stuk discipline en respect, kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit.”

Judo doe je bij een erkende sportschool in de buurt

Ik denk dat het in ieder geval belangrijk is om een goede sportschool te kiezen die de bovengenoemde punten hoog heeft staan. Wacht even met opgeven van je kind tot hij/zij het laatste zwemdiploma heeft gehaald en bekijk dan wat de sportscholen bij jullie in de buurt te bieden hebben.

Bij schooljudo.nl, de ‘grootste judoclub’ van Nederland, weten ze als geen ander wat judo voor kinderen betekent. Judo staat voor een aantal belangrijke opvoedkundige en motorische waarden.

judo ballet 2013 a judo ballet 2013

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sascha van Loon oktober 6, 2005 - 12:35 pm

Onze zoon van bijna 5 zit nu sinds drie weken op judo. Aangestoken door een vriendje van school gaat hij nu naar de zogenaamde ‘tuimelles’. Hij vindt het helemaal geweldig. Meteen na de eerste les vertelde hij me dat je niet mag slaan, schoppen, krabben etc…, maar dat je alleen mag stoeien! Voor hem is het op dit moment een prima sport, omdat hij leert voor zichzelf op te komen, hij leert vallen, hij leert incasseren en hij heeft vooral heel veel plezier!
Ik denk wel dat het essentieel is dat je een goede sportschool uitzoekt en dat je als ouder je verantwoordleijkheid neemt in het begeleiden van je kind. Ik geloof namelijk wel dat kinderen die al een verhoogd risico lopen om te ontsporen, door problemen thuis of andere oorzaken, door het beoefenen van een vechtsport in een omgeving waarin zij niet goed begeleidt worden, ook sneller agressief gedrag zullen vertonen.

Reageer
Patricia oktober 31, 2005 - 2:56 pm

Ik ben ook van mening dat het erg goed is voor kinderen. Mijn vriend en ik hebben een judoschool en ik moet zeggen dat de agressiviteit van de kinderen heel erg samenhangt met de mentaliteit en inzet van de leraar. Een judoschool in amsterdam heeft namelijk een hele andere (meestal geweldadiger) dan een judoschool in vriesland.

Succes met de keuze maken. Judo stimuleerd vooral de motoriek van de kinderen. Ze leren hier vallen en opstaan wat ze in de rest van hun leven nodig hebben.

Reageer
moi november 17, 2005 - 1:12 pm

geouwehoer van jullie!! judo en andere vechtsporten word je egt wel agressief van hoor!! wat denk je nou zelf..je leert niet voor niets vechten!!

Reageer
Kung-Fu-Moeie november 17, 2005 - 9:58 pm

@Moi… kneusje!

Reageer
Remy augustus 22, 2006 - 12:48 pm

Sacha, wat een onzin dat een judoschool in Amsterdam geweldadiger zou zijn dan een judoschool in Friesland.
Als je het nou hebt over het verschil judo of kickboksen oke..ik denk niet dat je kids van 4 moet laten boksen, maar judo is zeker oke of het nou in A’dam of in M’stricht is.

Reageer
Lex oktober 23, 2006 - 6:59 pm

Agressie?
Dan hebben jullie niet
naar de geschiedenis van de judo gekeken
en wat judo daadwerkelijk betekend.
Het betekend letterlijk de zachte weg.
je probeert door middel van techniek en kracht
van jou tegenstander hem of haar op de grond te
krijgen. Trappen en slaan komt hier niet bij kijken en
is ten strengste verboden want je wordt er
voor bestraft(wedstrijden).
Ik ben het er mee eens dat je wel naar een sportschool moet kijken die deze dingen belangrijk vindt. Maar
iedere sportschool moet deze basis/grondbeginselen in acht nemen. (typ maar op google de naam: Jigoro Kano in).
Dus van agressiviteit is er geen sprake! Dat is onzin.
Judo is goed voor de ontwikkeling van een kind(geestelijk, lichamelijk en sociaal)!

groeten Lex

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com