U bevindt zich hier: Home » eropuit » Insectenwereld is fascinerend

Insectenwereld is fascinerend

Geschreven door Elenea
BRON: wallsave.com

BRON: wallsave.com

Insectenwereld is fascinerend om over te lezen en interessant om meer over te weten te komen. In het NatuurDoeCentrum Insectenwereld kan je in de wereld van de insecten, de kriebelbeestjes, treden. Je vindt er informatie over de kriebelbeestjes, zoals de spinnen, hagedissen, kikkers, egels, (wurg)slangen etc…

Insectenwereld beleven

Er bestaan meer dan 1 miljoen gekende soorten insecten. Wetenschappers denken echter dat we de meeste insecten nooit ontdekt hebben (omdat ze bijvoorbeeld op onbereikbare plaatsen in het regenwoud leven) en dat hun aantal misschien wel tot 10 miljoen kan oplopen. Insecten worden in verschillende groepen ingedeeld, waarvan de groep van de kevers de grootste is (maar liefst 500.000 verschillende soorten). Er is geen enkel land waar geen insecten te vinden zijn; zelfs op de noord- en de zuidpool kan je insecten aantreffen. De meeste soorten vind je op het droge, want er zijn maar weinig insecten die het water verkiezen.
Lees meer over insecten weetjes bij dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-en-ongedierte

De oprichters van het museum willen de grootste diergroep op aarde onder de aandacht brengen. Dus bezoek met de kinderen het museum insektenwereld.nl in Wierde in de buurt van Groningen. Om een voorpoefje te krijgen kan je op de site een video bekijken.
DoeZoo is buiten en binnen (ruim 700m2 overdekt plezier!). En is daarom geschikt met regen, sneeuw en zonneschijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com