U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Mannen hebben ook last van postnatale depressie

Mannen hebben ook last van postnatale depressie

Geschreven door Elenea
BRON: wallpaperup.com

BRON: wallpaperup.com

Mannen hebben ook last van de postnatale depressie. Eigenlijk geen verrassend nieuws. Inmiddels weten we dat niet alleen vrouwen last kunnen hebben van een postnatale depressie (PND). Deze zware vorm van depressie vlak na een geboorte komt ook bij mannen voor.

Mannen ook postnatale depressie

Met name na de geboorte van het kind hebben mannen twee keer zo grote kans op een depressie dan hun soortgenoten zonder kinderen. De meest risicovolle periode voor de vader is wanneer het kind drie tot zes maanden oud is. De problemen variëren met symptomen als droevig, neerslachtig en prikkelbaar.

Als beide ouders weer aan het werk gaan en de zorg voor de baby gaat overdag en ‘s nachts gewoon door, dan is het slechtste wat er kan gebeuren, dat er een depressie ontstaat en dat deze depressie ook nog eens genegeerd wordt door de vader en/of de omgeving.
Depressie bij vader is slecht voor de kinderen en de kans op emotionele problemen en gedragsproblemen bij kinderen kunnen worden vergroot.

Volgens onderzoekers kan een postnatale depressie bij mannen prima verholpen worden door groepsgesprekken, therapie en eventueel medicijnen.

Lees meer bij : Postnatale depressie bij vaders meestal onderkend

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com